Sex inainte de casatorie

Parerea parintilor si a tuturor celor mai in varsta care sustin ca iti vor binele o stii deja: e bine sa astepti pana mergi cu jumatatea ta la altar si abia apoi ai liber sa gusti din plin fructul pasiunii. Aceasta teorie oarecum invechita dupa normele societatii actuale are insa si un talc: e bine sa alegi cu intelepciune fiecare barbat caruia i te daruiesti, iar acesta nu trebuie sa te placa doar pentru clipele de intimitate. Te intrebi daca sa faci sex inainte de casatorie sau doar dupa ce te-ai maritat? Sexologul iti spune la ce sa te gandesti ca sa iei o decizie inteleapta!

Inainte de toate, este important sa analizezi motivele pentru care esti tentata sa faci sex inainte de casatorie. Esti atrasa de partenerul tau, il iubesti si vrei sa i te daruiesti trup si suflet sau esti doar curioasa de ce presupune o partida sexuala? Te preseaza iubitul tau sau este alegerea amandorura? Daca ai chiar si cea mai mica umbra de indoiala, afla ce se ascunde in spatele ei si nu fa lucrurile doar pentru ca asa fac prietenele tale sau deoarece trece timpul. Doar pentru ca ASA SIMTI!

Sex inainte de casatorie: argumente pro

Valentin Pescaru, psiholog, psihoterapeut si sexolog (www.sexologultau.net), spune ca ideea sexului inainte de casatorie este de foarte multe ori legata de interdictiile religioase. Dogma bisericeasca recomanda actul sexual doar in interiorul casatoriei, considerand sexul inainte de casatorie un mare pacat. Credintele religioase insa, sustine el, nu pot stinge/anula instinctele umane ce apar mult inainte de constientizarea diverselor cenzuri (inclusiv a celor religioase). Realitatea arata ca nu poti sa-ti dai seama daca te potrivesti sexual cu un partener pana nu faci sex cu el.

„Am intalnit destule cupluri in cabinet care se pastrasera virgine pana la casatorie si pe urma au realizat ca nu se potrivesc sexual. Care este cealalta varianta? Sa stai langa o persoana care nu te va satisface niciodata sexual pentru tot restul vietii?! Sexul intre doi oameni cuprinde foarte multe caracteristici care pot duce la nepotrivire“, spune sexologul.

Ce riscuri exista

Decizia de a-ti refuza placerea sexuala pentru restul vietii este dificila si greu de asumat. Sigur ca exista intotdeauna riscul ca partenerul sa doreasca doar actul sexual cu tine si pe urma sa dispara. Este un risc ce poate fi micsorat considerabil daca acordam timp relatiei si nu ne aruncam cu capul inainte imediat. Timpul ne va arata daca celalalt vrea cu adevarat sa fie cu noi sau daca accentul este pus doar pe nevoile sexuale.

Daca ti s-a parut interesant articolul despre daca sa faci sex inainte de casatorie sau sa astepti pana sa mergi la altar, citeste si: Regreti ca ai facut sex? Sfaturi care te ajuta sa uiti de aceasta experienta.

Foto: Guliver