Sexul de impacare

Dupa o cearta de cateva ore, in care frustrarile au iesit la iveala si v-ati spus cate-n luna si-n stele, se spune ca sexul de impacare este cea mai buna cale pentru a va impaca si o modalitate excelenta de a relaxa corpul si de a nu ramane cu frustrari. Oare chiar asa sa fie? Specialistii vad diferit lucrurile!

Valentin Pescaru, psiholog, psihoterapeut si sexolog (www.sexologultau.net) iti spune de ce sexul de impacare este mai intens decat celelalte momente din dormitor si daca va poate ajuta cu adevarat sa va rezolvati problemele.

De ce sexul de impacare este considerat mai intens decat celelalte partide amoroase?

„Sexul de impacare apare dupa un conflict intre parteneri. Este interesant de constatat ca, dintr-o perspectiva fiziologica, acest conflict inseamna tensiune, stimulare, puls si respiratie accelerate. Unele persoane resimt aceste stari ca fiind foarte asemanatoare cu excitatia sexuala si reactioneaza ca atare, <<stingand>> cearta printr-o partida de sex, in general mai fierbinte si mai dura decat cele obisnuite. Lor li se pare grozav sexul de impacare, caci este greu de comparat cu alte momente.

In alte cazuri insa, cearta inseamna moartea pasiunii, se opune oricarei intimitati si apropieri ulterioare dintre parteneri. Acestia resimt cearta (starile descrise anterior) ca o piedica in orice forma de apropiere sexuala. Acestia vor sta destul de mult distantati dupa o cearta si vor avea nevoie de timp pana sa se apropie sexual.“

Poate ajuta la rezolvarea problemelor de cuplu?

„Daca exista niste motive clare si repetitive care au dus la conflict, este destul de clar ca nici cel mai fierbinte sex de impacare nu va rezolva situatia. El poate fi o solutie de moment, dar nu va rezolva problema de fond si trebuie cautate alte… solutii. Placerea fizica resimtita dupa un act sexual grozav va stinge pentru moment orice alte stari de neplacere, nervozitate sau suparare, insa este de vazut ce ramane dupa ce starea de placere dispare.“

Sexul de impacare, comparat cu un drog

Potrivit Daily Mail, sexul de impacare poate avea acelasi efect asupra organismului ca si consumul de cocaina. Psihologul Seth Meyers sustine ca sexul de impacare nu numai ca nu-i ajuta pe parteneri sa-si rezolve problemele, dar adanceste tensiunile si drama emotionala. Explicatia? Fiecare cearta este recompensata cu momente pasionale, asa ca in mintea celor doi parteneri se instaureaza ideea ca cearta si tensiunea in cuplu sunt, de fapt, bune, pentru ca duc la clipe pasionale, mai intense decat de obicei, in dormitor. Faptul ca sexul de impacare urmeaza sa incununeze o cearta genereaza o dependenta si o nevoie a cuplului de a avea conflicte, ceea ce poate duce chiar la ruperea relatiei.

Citeste si:Vrei o relatie serioasa? Amana sexul! Pana cand?

FOTO: Guliver