sfaturile mamei in dragoste

Cu siguranta, macar o data ai cerut sfaturile mamei in dragoste. Uneori, ai primit ce ai cautat. Alteori, diferentele de opinie au fost atat de mari, incat ati ajuns la discutii contradictorii.

Afla sfaturile specialistilor de la Elite Daily despre cum sa ceri sfaturile mamei in dragoste, despre cum sa vezi si o alta perspectiva, fara sa ajungeti la conflicte.

Pana la urma, ii ceri sfaturile mamei pentru ca ea a trecut deja prin experientele de viata pe care le traiesti tu acum. Pentru ca mama ta are cele mai bune intentii, din dragoste fata de tine. Pentru ca poti afla noi modalitati de a vedea lucrurile.

Insa, de multe ori, cand ceri sfaturile mamei in dragoste, se intampla sa ajungeti la discutii contradictorii. Si asta pentru ca nu stii cum sa pui problema. Editorii de la Elite Daily au aflat parerea specialistilor terapeuti, axati pe consiliere familiala.

Cum ceri sfaturile mamei in dragoste

  • Ai grija ce ton folosesti cand ceri sfaturile mamei in dragoste

Cere sfaturile mamei tale cu respect. Fara sa fii defensiva, fara sa judeci. Asa te sfatuiesc psihologii sa ceri sfaturile mamei in dragoste. Discutiile legate de iubire pot fi personale, intime. Se amesteca conversatii despre sex, valori personale, familie.

Deci, chiar daca stii ca de obicei mama ta i-a urat pe fostii tai iubiti, este o miscare gresita sa incepi conversatia cu acest lucru. Pastreaza o atitudine pozitiva si ea va copia starea ta. De altfel, poti aplica aceasta strategie la orice discutie dificila.

  • Sa ai mereu in minte faptul ca lumea intalnirilor romantice s-a schimbat

Multe diferente de opinie vin din faptul ca exista o diferenta de generatie. Pe vremea mamei tale, o intalnire romantica presupunea aprobarea parintilor, nu Tinder, de exemplu.

Insa, asta nu inseamna ca nu ai de ce sa ceri sfaturile mamei in dragoste. Chiar daca peisajul s-a schimbat, cand vine vorba de iubire, toti trecem prin aceleasi lucruri.

Specialistii spun ca cel mai bine este sa ii povestesti mamei tale ce se intampla in generatia ta. Si apoi s-o intrebi ce poti invata din generatia ei.

Cu alte cuvinte, poate ca mama ta nu poate intelege frustrarile specifice ale faptului ca el nu-ti mai raspunde pe Facebook, insa stie durerea de a astepta un telefon de la iubitul ei. Asa ca iti poate oferi feedback-ul ei folositor.

  • Nu trebuie sa fiti mereu de acord

Nu veti vedea lucrurile la fel. Si asta este in regula. Insa nu ii spune mamei tale asta. Se poate simti ciudat, inconfortabil sau poate fi chiar nepoliticos.

Specialistii in comunicare recomanda sa iti pastrezi atitudinea asertiva. Sa iti sustii opiniile, insa cu respect.

Daca ii ceri sfaturile mamei in dragoste si exista diferente majore de opinie, poti sa ii spui “Suntem amandoua persoane adulte, si nu vom avea mereu aceleasi pareri. Cu tot respectul, nu sunt de acord cu tine, si asta nu inseamna ca nu te iubesc”.

Citeste si: Cum imbunatatesti relatia cu mama ta. 4 pasi simpli

Foto: Guliver