Singuratatea de sarbatori: cum te acomodezi cu aceasta etapa

Singuratatea de Sarbatori este o problema cu care se confrunta tot mai multe persoane, insa putine sunt cele care accepta sa vorbeasca deschis despre aceasta etapa. Indiferent care sunt motivele pentru care te trezesti in situatia in care nu ai cu cine sa impartasesti micile bucurii, exista cateva modalitati care te ajuta sa iti vindeci ranile si sa depasesti mai usor momentul, scrie lifehacker.com.

Motivele pentru care te confrunti cu singuratatea de Sarbatori pot varia de la un an la altul, insa este esential sa te pui pe primul loc si sa eviti scenariile care te afecteaza. Renunta la gandurile negative si stabileste-ti obiective pe care le poti atinge usor.

Singuratatea de Sarbatori: cum te acomodezi cu aceasta etapa

1. Concentreaza-te asupra prezentului

Este greu sa lasi trecutul in urma si sa iti blochezi toate acele amintiri care iti provoaca nostalgie, mai ales daca erai obisnuita sa petreci Sarbatorile alaturi de partenerul de cuplu sau familie. Dupa un timp, toate acele ganduri pe care le ai devin parte din tine si te impiedica sa traiesti in prezent si sa te bucuri de micile momente. Este usor sa te pierzi in ganduri tocmai pentru ca vei analiza si reanaliza fiecare situatie din viata ta. Sarbatorile ar trebui sa fie o perioada fericita din viata ta, asa ca incearca sa ramai ancorata in prezent.

Bucura-te mai mult de fiecare moment pe care il traiesti, chiar daca nu ai o persoana importanta in viata ta. Fericirea ta nu trebuie sa depinda de altcineva. In plus, sunt foarte multe activitati in care te poti implica si care te pot tine activa, asa ca este suficient doar sa iti doresti sa fii fericita. Fa-ti o lista cu hobby-uri, mancaruri pe care vrei sa le testezi sau locuri pe care vrei sa le vizitezi si stabileste-ti mici obiective.

2. Nu-ti seta asteptari nerealiste

La televizor, in media sau pe retelele sociale, aceasta perioada este prezentata ca un moment magic, pe care trebuie sa il petreci alaturi de partenerul de cuplu, prieteni sau familie. Aproape nimeni nu vorbeste despre ce inseamna de fapt singuratatea de Sarbatori, pentru ca toata lumea se concentreaza asupra activitatilor care pot fi desfasurate in grup. Daca nu iti setezi asteptari nerealiste, nu vei avea parte de dezamagiri. Sarbatorile nu trebuie sa fie perfecte, nu este necesar sa urmezi exemplul altor persoane sau sa cazi in capcana reclamelor pe care le vezi la televizor.

Nu este cazul sa fii prea aspra cu tine, acorda-ti timp sa te vindeci si nu te forta sa faci ceva impotriva vointei tale. Daca nu simti nevoia sa fii sociabila, nu o face. In schimb, poti merge la consiliere, te va ajuta sa intelegi mai bine prin ce treci si iti va fi mai usor sa descoperi care sunt nevoile tale.

3. Ajuta-i pe cei mai putin norocosi decat tine

Perioada Sarbatorilor este un bun prilej sa faci cateva fapte bune, asa ca nu ezita sa faci voluntariat, sa donezi bani, haine sau alimente celor mai putin norocosi decat tine. Este suficient sa petreci cateva ore cu copiii care nu au familie sau cu batranii din azile. Oferind bucurie altor persoane, vei descoperi cat de importante sunt lucrurile marunte in viata si vei aprecia mai mult tot ceea ce ai. Vei fi impacata cu tine insati si vei fi recunoscatoare pentru faptul ca ai un loc de munca, ca esti sanatoasa sau ca nu te confrunti cu probleme majore.

4. Creeaza-ti propriile traditii

Daca se intampla de cele mai multe ori sa fii singura de Sarbatori, incearca sa nu te lasi demoralizata si nu ezita sa aduni cativa prieteni sau colegi de munca care nu au planuri. Poti sa organizezi o petrecere la tine acasa sau poti veni cu cateva propuneri pentru a multumi pe toata lumea. Nu trebuie sa te simti obligata sa faci totul “asa cum trebuie”, ci este important sa te simti bine. In plus, singuratatea de Sarbatori este o problema cu care se confrunta multe persoane, insa putine aleg sa vorbeasca deschis despre asta. Este esential sa realizezi ca este ceva firesc sa te confrunti cu perioade de singuratate, insa nu trebuie sa te acuzi si nici sa te consideri vinovata pentru aceasta situatie.

Iata si un articol cu lucruri surprinzatoare despre singuratate!

Foto: Guliver