Studiu: Fericirea depinde de dragoste, nu de bani.

Contrar a ceea ce cred multi oameni, ca banii aduc fericirea, un studiu realizat la Londra arata altceva. Ca fericirea depinde de dragoste in mai mare masura decat de orice altceva!

Oricine a lansat faimoasa zicala ca “Banii aduc fericirea” s-a inselat amarnic! Chiar si studiile dovedesc ca nu e asa. Gasirea dragostei are un impact mai mare asupra multumirii de sine decat orice marire de salariu, oricat de consistenta ar fi, se arata intr-un studiu citat de Womansday.com.

Un grup de cercetatori de la Scoala de Economie din Londra a examinat o serie de factori care contribuie la fericirea unei persoane. Si s-a constatat ca fericirea depinde de dragoste mai mult decat de orice altceva.

Studiul, realizat pe 200.000 de persoane din Marea Britanie si din alte tari, sugereaza ca depresia si suferinta din dragoste sunt cele mai mari cauze ale nefericirii oamenilor. Pe de alta parte, o relatie plina de iubire are cel mai mare impact asupra fericirii, in timp ce cresterea salariului se afla printre ultimele motive ale starii de bine.

De ce fericirea depinde de dragoste

Pe o scara de la 1 la 10, dublarea salariului unei persoane a crescut nivelul de fericire al acesteia cu mai putin de 0.2, au descoperit cercetatorii. Fericirea depinde de dragoste, asadar! Pentru ca a avea un partener creste nivelul de fericire cu 0.6. Depresia, anxietatea si lipsa unui loc de munca determina scaderea fericirii cu 0.7 pe aceeasi scara.

Profesorul Richars Layard, co-autor al studiului, spune ca aceste descoperiri ar trebui sa duca la rezolvarea unor probleme emotionale si mentale ale oamenilor, care nu ar trebui sa se concentreze foarte mult pe adunarea de bogatii.

“In trecut, se punea foarte mult accent pe saracie, lipsa locurilor de munca, educatie si sanatate fizica. Dar, acum, sunt la fel de importante violenta domestica, alcoolismul, depresia si anxietatea, mania examenelor, tinerii izolati si multe altele”, spune Richars Layard. El mentioneaza ca acestea din urma ar trebui sa fie in centrul atentiei in ceea ce priveste bunastarea individului.

FOTO: Guliver

Citeste si: Greseli in cuplu care pot incheia relatia. Chiar daca e fericita!