succesul profesional

De foarte multe ori, nu este deloc usor sa castigi respectul colegilor de munca sau al sefilor, iar acest lucru poate deveni destul de frustrant. Poti fi respectata din prima zi sau poate fi necesar sa lucrezi mult la acest capitol. In orice caz, trebuie sa tii cont de cateva sfaturi care iti asigura drumul catre succesul profesional.

Inca din prima zi la un job nou, foarte multi colegi te vor privi nepasatori sau iti vor pune deja o eticheta. Pot fi foarte atenti la modul in care te imbraci sau vorbesti, dar in acelasi timp te pot supune unor teste pentru a vedea cum reactionezi. In functie de modul in care te comporti, te poti astepta ca ceilalti sa te respecte sau te poti astepta la cateva surprize mai putin placute.

Iata, asadar, ce trebuie sa faci pentru a-ti asigura drumul catre succesul profesional:

1. Incearca sa ajungi mai devreme cu cateva minute

Chiar daca ai un program de munca destul de lejer, care iti permite sa ajungi mai tarziu la birou, indicat ar fi ca in primele luni sa incerci sa ajungi mai devreme. In acest fel, vei avea timp suficient sa-ti savurezi cafeaua si sa-ti stabilesti prioritatile. Acest lucru se aplica, desigur, si in cazul interviurilor, pentru ca punctualitatea reprezinta un punct forte.

2. Afiseaza o atitudine increzatoare

Multe persoane se comporta intr-un mod natural in orice mediu, in timp ce altele trebuie sa mai lucreze la acest capitol. Indiferent ce pregatire profesionala ai, trebuie sa fii mereu pregatita pentru orice situatie si sa incerci sa afisezi pe cat mai mult posibil o atitudine increzatoare. Orice om greseste, dar este foarte important modul in care actioneaza.

3. Nu vorbi daca nu ai ceva important de spus

Pare destul de radical, dar este foarte important sa nu vorbesti daca nu ai ceva important de spus. Foarte multe persoane au tendinta sa faca glume, sa se intereseze de activitatea colegilor de munca sau sa puna foarte multe intrebari care nu isi au rostul. Daca vrei sa fii respectata la noul job, incearca sa nu te implici in discutii care nu te privesc in mod direct sau evita sa rezolvi problemele altora, mai ales daca nu esti sigura ca ai un raspuns bun.

4. Atentie la limbajul corpului

Succesul profesional nu se rezuma doar la a-ti duce sarcinile la indeplinire, foarte important fiind si limbajul corpului. Acesta poate spune multe despre o persoana, iar tu trebuie sa fii foarte atenta la tot ce faci. Pentru inceput, trebuie sa stii ca foarte importanta este si pozitia pe care o adopti atunci cand stai la birou. Spatele trebuie sa fie drept, pozitia mainilor trebuie sa fie una fireasca, iar orice contact vizual trebuie sa exprime incredere de sine. Totodata, atunci cand esti prezentata altor colegi, strangerile de mana trebuie sa fie ferme, pentru ca in acest fel vei impune respect.

Vrei sa ai o tinuta impecabila la birou? Adopta un stil vestimentar care ti se potriveste sau adopta unul nou!