te impaci cu iubitul

Daca vrei sa te impaci cu iubitul, dupa o relatie pe care ati “resuscitat-o” si abandonat-o de cateva ori, sa stii ca exista cateva metode prin care de data aceasta iubirea voastra sa dureze pe termen lung.

Uneori ne indragostim, insa iubirea nu este suficienta si lucrurile nu merg. Astfel, cand lucrurile nu merg, ajungem la despartiri si ne vedem de viata. Si mai exista clipele cand pur si simplu nu putem renunta la partenerul de cuplu.

Daca vrei sa te impaci cu iubitul dupa ani de zile in care te-ai intrebat cum ar fi acum, ce s-ar fi intamplat daca ati mai fi incercat si ati fi ramas impreuna, afla ca este posibil sa mearga!

Am aflat datele de la Doctor Jane Greer, expert in relatii de cuplu, care a declarat pentru SheKnows cum au reusit 8 cupluri care se despartisera sa resusciteze o relatie apusa.

Daca vrei sa te impaci cu iubitul cum stii daca va intoarceti unul la altul pentru cele mai sanatoase motive? Cum stii ca va functiona de data aceasta? Descopera mai jos sfaturile terapeutului de cupluri Greer:

  1. Daca vrei sa te impaci cu iubitul, trebuie sa realizezi importanta lui in viata ta

Daca vrei sa te impaci cu iubitul trebuie sa stii rolul lui in viata ta. Daca v-ati despartit si iti este dor de el, afla ca acesta nu este motivul pentru care sa o luati de la capat.

Trebuie sa fii constienta cat de important este el pentru tine, care este atasamentul dintre voi doi si mai ales daca vrei sa iti petreci viata alaturi de acest partener.

Toate acestea te vor ajuta sa depui efort a doua oara si sa faci lucrurile sa mearga. Trebuie sa fii dispusa sa faci compromisuri si sa descoperi ce nevoi are partenerul, in plus sa le comunici si tu pe ale tale.

  1. Cuplurile pot realiza ca nu exista ceva mai bun

Exista cupluri in care un partener crede ca trebuie sa se regaseasca, ca exista ceva mai bun sau ca relatia nu este “aceea”.

Atunci, partenerul acela provoaca despartirea. Exista varianta ca acelasi partener sa se intoarca, sa realizeze ce au pierdut, la ce au renuntat, regretand decizia trecuta. Este, daca vrei, un semnal de alarma de care o persoana are nevoie sa devina constienta de iubirea pe care a avut-o.

  1. Timpul si maturitatea schimba totul

Uneori oamenii se intalnesc prea devreme. Sau sunt cu persoana potrivita la momentul deloc potrivit. Trecerea timpului, experienta de viata si maturitatea pot face lucrurile sa mearga diferit de data aceasta, daca vrei sa te impaci cu iubitul de care te-ai despartit cand erati tineri.

  1. Daca vrei sa te impaci cu iubitul, trebuie sa rezolvati ceea ce nu a functionat prima data

Poate cel mai bun sfat: daca vrei sa te impaci cu iubitul, mai intai reparati ceea ce nu a functionat prima data. Puteti reaprinde romanta daca sunteti constienti ce nu a mers si daca lucrati amandoi sa mearga.

Fie ca a fost vorba de imaturitate emotionala, de infidelitate, de distanta, de esec personal, de contratimp al sentimentelor, de lipsa unei conexiuni sau de moartea pasiunii in timp, daca problema initiala este adresata, noua relatie are sanse sa fie pe termen lung.

  1. Vrei sa te impaci cu iubitul? Priveste inainte, nu in trecut!

Ati hotarat sa va mai dati o sansa. Pentru ca lucrurile sa functioneze, nu priviti catre ce a fost. Incepeti o foaie noua! Incepeti cu inceputul!

Nu o luati de unde ati ramas, intrucat, specialistii spun ca aceasta este cea mai frecventa greseala. Incepeti sa reconstruiti relatia de la inceput, cu pasii unei relatii noi.

  1. Comunicarea este cheia unei relatii de cuplu fericite

Daca vrei sa te impaci cu iubitul, trebuie sa faceti lucrurile diferit acum. Trebuie sa discutati tot ce a dus la ruptura, oricat de mult doare.

Trebuie sa discutati constient si deschis, onest despre greselile pe care le-ati facut, despre comportamentele voastre sau ce s-a spus. Daca comunicarea nu se imbunatateste, nici relatia nu va functiona!

Citeste si: Ai tendinta sa iti sabotezi sansa la iubire?

Foto: Guliver