teama de abandon

Teama de abandon este o problema cu care se confrunta tot mai multe persoane in ultimul timp, iar aceasta apare inca din primii ani de viata si are efecte dramatice in viata sociala sau in viata de cuplu, scrie mindbodygreen.com. Sentimentul de distantare si izolare fata de cei dragi este tot mai puternic la persoanele care s-au confruntat cu experiente neplacute in trecut.

Poate ca te-ai confruntat cu teama de abandon de-a lungul vietii si ai avut momente in care ai trait cu impresia ca persoanele din viata ta se distanteaza de tine. Sau poate ca aceasta teama de abandon a aparut in momentul in care ti-ai deschis inima fata de cineva sau ai avut relatii sexuale. Indiferent care sunt motivele, in cazul in care te-ai confruntat cu aceasta problema, specialistii sunt de parere ca exista un tipar care se poate repeta.

Teama de abandon: de ce apare si cum o invingi

Daca traiesti cu impresia ca lumea se va distanta de tine, acest lucru se va intampla negresit. Teama de abandon ia nastere din cauza unor frustrari care apar inca din copilarie. Principala cauza pentru care te confrunti cu aceasta stare este faptul ca ajungi sa creezi o realitate care are loc doar in mintea ta.

Ajungi sa iti creezi scenarii si sa te gandesti ca, mai devreme sau mai tarziu, toata lumea te va abandona. Intreaga energie va fi canalizata in aceasta directie si vei atrage in viata ta doar oameni care vor avea tendinta sa se distanteze de tine. Fara sa vrei, vei crea situatii si scenarii care vor duce intr-un singur punct, acela in care vei simti ca nimeni nu ramane in viata ta.

Conceptiile pe care le ai despre viata, oameni si relatii se formeaza inca din copilarie. Experientele pe care le traiesti de-a lungul vietii te determina sa iti creezi un sistem de valori in care ajungi sa crezi. Daca tendinta ta este sa iti imaginezi ca lumea se distanteaza de tine, acest lucru se va intampla! Potrivit psihologilor, vei fi atrasa de acele persoane care nu dau dovada de seriozitate, care nu pun pret pe relatii si sentimente si care sunt capabile sa renunte la tine atunci cand ai cea mai mare nevoie de ele.

Cu alte cuvinte, daca ti s-a intamplat in trecut ca cineva sa te abandoneze, sa se distanteze de tine sau sa te raneasca, este foarte posibil ca teama de abandon sa se instaleze si sa crezi ca acest lucru se va intampla din nou la un moment dat.

Cum iti invingi teama de abandon

In cazul in care teama de abandon se manifesta profund si iti este frica ca vei intalni mereu persoane care nu vor ramane in viata ta, tot ce trebuie sa faci este sa renunti la aceasta gandire. Este primul pas pe care il poti face si care te poate ajuta sa ai o viata fericita.

Renunta la negativismul care te inconjoara si la expresiile “voi ramane mereu singura” sau “voi fi mereu abandonata”.

Este esential sa renunti la aceste idei si sa realizezi ca sunt cuvinte care te impiedica sa pui pret pe relatii si pe oameni. Daca reusesti sa iti resetezi sistemul de valori si sa adopti o atitudine pozitiva, vei reusi sa iti invingi teama de abandon. Vei realiza ca nu totul se rezuma doar la tine si la ceea ce ai trait!

Dintr-o perspectiva spirituala, trebuie sa crezi ca esti o persoana puternica, iubita si respectata. Trebuie sa crezi ca nimeni nu te va abandona si trebuie sa crezi ca ai dreptul sa fii iubita. Ai dreptul sa stii adevarul despre tine si despre oamenii care te inconjoara si ai dreptul sa traiesti o experienta frumoasa de viata. Ai dreptul sa fii fericita!

Citeste si: Dragostea neimpartasita si durerea din spatele ei!

Foto: Guliver