timpul pentru o relatie de cuplu e nepotrivit

Timpul pentru o relatie de cuplu e nepotrivit? Gasirea unei iubiri sau indragosteala poate fi si o binecuvantare, dar si un blestem. Depinde cum priviti lucrurile! Iata ce e de facut, conform Elite Daily.

Iti amintesti de iubitul din copilarie din tabara de vacanta? Iti amintesti de baiatul cunoscut in concediul cu parintii? S-au intamplat la momentul nepotrivit. Tabara se termina. Concediul de asemenea. Si-n viata de adult, exista astfel de momente.

Inca incerci sa-ti dai seama ce vrei sa faci in viata asta. Inca nu iti gasesti locul. Inca iti creezi drumul tau. Sansele de a cunoaste pe cineva cu care sa fii pana la adanci batranete scad daca ai intre 20 si 30 de ani si nu esti “stabila” in celelalte arii din viata. Si totusi, ce e de facut daca timpul pentru o relatie de cuplu e nepotrivit?

Ce e de facut daca v-ati cunoscut? V-ati iubit. Si va iubiti, desigur. Dar iata, exista parca o nepotrivire de “ceasuri”. Sigur, e simplu sa devii pesimista si sa te gandesti ca daca timpul pentru o relatie de cuplu e nepotrivit vei avea de suferit si atat! Dar descopera si alte unghiuri din care poti privi situatia:

  • Te relaxezi

E totusi ceva confortabil in a sti cand se va termina o relatie de cuplu. Pentru ca stii cand va luati adio sunteti mai deschisi, mai liberi, mai autentici!

Nu e timp de ascuns defecte, de panica cand el nu raspunde la mesaje, de anxietate ca va pleca. Stii ca se va termina si stii si cand. Deci chiar daca timpul pentru o relatie de cuplu e nepotrivit ai o liberate in trairi. Iti dai voie sa fii vulnerabila si iti dai voie sa fii tu.

  • Te consuma

Da, desi stii din start ca timpul pentru o relatie de cuplu e nepotrivit vei continua sa simti. Chiar daca aveti deadline, sentimentele nu vor disparea. Fantezia va mentine relatia aceea in viata si te vei intreba ce ar fi putut fi in alte circumstante.

O vreme te bantuie gandurile acestea de “ce-ar fi fost daca”. Apoi le gasesti linistitoare. Pana la urma relatia nu s-a destramat din cauza geloziei sau a distantei emotionale. Scanteia n-a murit. Doar ca n-a fost sa fie.

E posibil sa ramai in contact cu el. Si sa il iubesti si dupa ce nu mai e acolo. Si daca te vei simti inconfortabil, da-ti voie sa simti!

  • Te doare

Da, inevitabil se termina. Se termina de tot adica. Stiai ca va pleca sau ca vei pleca tu. Dar cand vine realitatea peste voi nu mai e atat de usor de gestionat. O mica parte din tine credea ca, desi timpul pentru o relatie de cuplu e nepotrivit, aveti o sansa!

Sunt atatea de invatat din acest gend e relatii cu termen de valabilitate. Sunt complexe. Nu perfecte caci expira! Dar complexe. Sunt pasionale si dureroase. Aveti o poveste inceputa, o poveste frumoasa insa un basm caruia nu-i stiti finalitatea.

Nu aveti sansa sa lasati viata sa vina peste relatia de cuplu. E bine? E rau? Poate amandoua. Atunci cand timpul pentru o relatie de cuplu e nepotrivit ramaneti cu “ce-ar fi fost daca”. As zice ca lectia din aceste experiente e ca ar trebui sa iubim la fel si in celelalte realtii de cuplu.

Poate daca pretindem ca nu avem nimic de pierdut, ne vom darui 100% celuilalt si nu vom evita emotii si trairi, vulnerabilitati si iubiri profunde.

Citeste si: Idila emotionala. Nu inseli doar cand te culci cu altcineva

Foto: Gulliver