tradare in dragoste

Este destul de greu de digerat sa afli ca un coleg sau un amic te-a dezamagit. Cand ai parte de o tradare in dragoste, lucrurile se complica si mai mult. Mai ales cand sentimentele tale sunt foarte puternice. Selfgrowth.com spune ca dupa un astfel de eveniment, te poti simti umilita, inselata, iar increderea in ceilalti are foarte mult de suferit.

De fapt, iti va fi greu sa mai ai incredere in apropiati si, cu atat mai mult, in persoana care va forma cu tine un cuplu. Iar asta se intampla aproape in toate cazurile, cand o tradare in dragoste vine pe neasteptate, ca o surpriza neplacuta. Dupa constientizarea situatiei, apar intrebarile despre ce s-a intamplat, unde ai gresit.

Poate ca relatia s-a schimbat sau poate ca el doreste sa mearga pe alt drum. Nu mai are acelasi sistem de valori cu tine.

Sunt multe motive care determina oamenii sa comita o tradare in dragoste. Unii o fac cu buna stiinta, ca sa produca rani, altii nici nu-si dau seama ce consecinte pot atrage in urma deciziei lor. Cert este ca sentimentele se pot schimba cu usurinta, astfel ca sunt situatii cand acestea nu mai rezoneaza cu partenerul si cu viitorul previzibil al relatiei.

O tradare in dragoste iti poate schimba complet viata

E ca o forta distructiva care lasa multe daune in urma ei. De fapt, o tradare in dragoste schimba tot. Relatia si toti cei afectati nu vor mai fi niciodata la fel. Practic, increderea este pierduta. Inima este franta. Si orice tradare in dragoste atrage sentimente puternice de manie.

Atunci, toate gandurile formeaza niste pereti, care au menirea sa apere de viitoare astfel de evenimente. Odata cu inaltarea zidurilor, viata se schimba. Increderea in ceilalti este fragila, iar sentimentele de furie si razbunare cresc si raman puternice. Viata ta va fi cu totul alta, pentru ca este influentata de aceste schimbari.

Te schimba si pe tine

O tradare in dragoste poate fi si o lectie importanta pentru viitor. Astfel, vei sti ca data viitoare nu vei mai fi asa de increzatoare in cineva – din pacate, iti va fi frica sa mai ai asa de multa incredere –, vei acorda mai mult timp deciziilor si nu vei mai fi asa de… indragostita. Iar asteptarile de la ceilalti se vor modifica. De asemenea, vei incerca sa-i intelegi pe ceilalti, sa empatizezi cu ei si sa-i ierti. Mai mult decat atat, din aceasta experienta vei invata mai multe despre tine si despre cum te raportezi la altii.

Timpul este cel mai bun tratament

Durerea care apare din cauza unei astfel de tradari este ingrozitoare si poate dura foarte mult. Tocmai pentru ca este incurajata mereu de manie si de dorinta de razbunare. Din fericire timpul poate repara inimi frante si poate alina suflete impietrite. Iar schimbarea care se produce in urma unui lucru rau care ti s-a intamplat poate fi un lucru benefic pentru tine. Si pentru cei care te vor cunoaste.

Mi-a placut foarte tare gandul colegei mele Liviana. Sigur nu are legatura cu o tradare in dragoste, dar se aplica in totalitate si in acest caz: “Un om puternic e doar cel care ramane bun dupa ce i s-a intamplat ceva rau. Un om al carui suflet nu pastreaza furia, resentimentul, ura si razbunarea, ci ramane bland si bun”. Indiferent ce ti se intampla, ramai puternica!

Citeste si cel mai sincer interviu despre fidelitate – de ce sa nu spui cand inseli!

Foto: StockSnap