Trucuri pentru concentrare simp pentru succes garantat

Te pregatesti pentru un examen greu si cursurile sunt lungi si stufoase. Esti intr-un program de perfectionare profesionala si te asteapta o evaluare la final. Ca sa inveti mai eficient, iata cateva trucuri pentru concentrare, publicate de timesofindia.com, menite sa te ajute sa acumulezi rapid cat mai multe informatii.

Orele prelungite de studiu nu sunt benefice pentru sanatate. Atat corpul, cat si mintea au nevoie de pauza, ca sa functioneze la capacitate maxima. Tine cont de aceste trucuri pentru concentare si nu vei mai pierde timpul recitind paginile, pentru ca nu ai inteles din prima ideea.

In plus, sunt atatea ganduri care iti ocupa mintea exact cand ai mai mare nevoie de ea. Pe buna dreptate, pentru ca vremea te ademeneste sa faci planuri de vacanta si cate si mai cate. Sunt multe cai prin care atentia iti poate fi distrasa si doar putine trucuri pentru concentrare.

Trucuri pentru concentrare: fa-ti ordine in cursuri

Depoziteaza-ti materialele pentru studiu intr-un singur loc, special aranjat pentru aceasta activitate. Astfel, nu vei mai pierde timpul cautand o anumita carte, pe care ai pus-o undeva, bine, de nici tu nu o mai poti gasi. Fii ordonata, in felul acesta iti faci curat si in minte, eliminand toate grijile si dilemele inutile. Evita toate motivele de distragere a atentiei!

Mananca sanatos

Cand ai de invatat pentru un exament important, evita sa tii cure de slabire. Este cel mai nepotrivit moment sa iti privezi corpul de vitamine si alti nutrimenti. Adopta o dieta bogata in superalimente si fa pauze la fiecare 50 de minute.

Aceste obiceiuri te vor ajuta sa capeti energie si sa iti pastrezi motivatia pentru studiu. Daca sari peste mese, nu faci decat sa te mentii intr-o stare de moleseala, fara niciun chef de invatat.

Tine gadgeturile departe si pe silent

Cand inveti, telefonul trebuie sa stea la distanta de tine si, daca e posibil, sa fie pe vibratii sau chiar cu soneria pe silent. Iesi din lumea virtuala si te vei concentra mai bine asupra studiului. Sunt multe cercetari efectuate de oamenii de stiinta care arata ca telefoanele ii impiedica pe studenti sa invete.

Dormi cel putin opt ore

Daca nu te odihnesti suficient, nu vei putrea asimila informatiile in timpul stabilit. Pur si simplu creierul are nevoie de pauze ca sa functioneze la capacitate maxima.

Sigur o sa-ti fie de folos si cele 7 trucuri ca sa-ti imbunatatesti memoria!

Foto: Guliver

Daca ti s-a parut interesant acest articol, da like paginii noastre de Facebook si o sa gasesti acolo si alte articole asemanatoare!