teama de a vorbi in public femeie

Teama de a vorbi in public le cuprinde pe majoritatea femeilor si acest lucru nu este un defect, ci un obstacol cu care te confrunti si pe care-l poti rezolva cu putin exercitiu si vointa

Ti s-a intamplat vreodata sa refuzi sa tii un discurs doar pentru ca stiai ca tracul iti va da batai de cap? Oricat de greu ti-ar fi, trebuie sa constientizezi ca teama de a vorbi in public este un obstacol care te va face sa ratezi foarte multe ocazii de afirmare!

E important sa infrunti teama de a vorbi in public pas cu pas! Gandeste-te ca nu e o situatie imposibila si foloseste-te de  aceste cateva exemple: te vor ajuta ca teama de a vorbi in public sa devina de domeniul trecutului.

Teama de a vorbi in public – Exercitiile pe care le fac profesionistii

Solutie pentru teama de a vorbi in public: Ia-ti timp suficient cand ai de facut o prezentare! Oamenii subestimeaza durata timpului necesar pentru a te pregati de un discurs in public, dar chiar si aceia care par sa vorbeasca fara efort vreme indelungata in fata multor persoane au niste ore de exercitiu.

Tocmai de aceea este bine sa-ti rezervi timp pentru a scrie si rescrie discursul si de a-l citi cu voce tare, fie filmandu-te, fie pur si simplu inregistrandu-te sau vorbind in fata oglinzii. Important este sa retii ca nu poti sti cat de bun este discursul tau pana nu-l auzi cu voce tare si este bine sa repeti cate putin in fiecare zi inainte de marele eveniment. Exista pareri potrivit carora in spatele unui minut de discurs bine pus la punct sta o ora de pregatire. Exercitiile repetate cu siguranta te vor ajuta sa te acomodezi cu textul si vei depasi mai usor teama de a vorbi in public!

Un minut din discurs necesita o ora de pregatire

Solutii pentru teama de a vorbi in public – Intereseaza-te de locul unde vei vorbi in public. E bine sa te obisnuiesti cu mediul in care vei rosti acel discurs, sa-ti faci o idee despre cum arata spatiul respectiv, sa vezi daca stii sa folosesti un microfon, daca publicul este aproape de tine sau daca cineva va vorbi inaintea ta. Toate acestea sunt detalii care fac diferenta si este bine sa le preconizezi.

Teama de a vorbi in public – Vizualizeaza succesul. Imagineaza-te in fata publicului. Respira profund si cauta mici lucruri care iti pot face introducerea mai amuzanta sau care pot stimula un chicot – daca acel context permite. Imagineaza-ti cum te apropii de locul unde vei vorbi in public si cultiva-ti o stare de incredere in propriile-ti forte.

Teama de a vorbi in public. Foloseste-te de imagini ale succesului. Te poti ajuta de anumite scenarii, cum ar fi un alergator care castiga o cursa sau o situatie de invingator care sa te stimuleze. Si verifica-ti imaginea in oglinda inainte de a pasi in incaperea unde vei vorbi in fata publicului, asigura-te ca arati impecabil.

Infrange teama de a vorbi in public! Exerseaza cu persoanele apropiate. Cauta diferite ocazii de a vorbi in public, in medii care-ti sunt mai putin incomode. Poate un toast in familie sau poate un discurs de sarbatorire in fata celor dragi – nu rata orice ocazie de a-ti exersa abilitatile de orator.

Citeste si Invata cum sa ai mai multa incredere in tine!