Tu si iubitul tau sunteti total diferiti si de multe ori te intrebi ce sansa aveti sa contruiti o relatie de cuplu de succes, pe termen lung.

Tu si iubitul tau sunteti total diferiti si de multe ori te intrebi ce sansa aveti sa contruiti o relatie de cuplu de succes, pe termen lung. Daca aceste randuri te-au atins, descopera ce sfaturi am gasit pe Elite Daily.

Cand te-ai indragostit, nu te-ai gandit la cate vor intra in calcul pentru a face o relatie sa mearga. Trecuturile voastre. Experientele adunate. Sistemul in care ati fost crescuti. Personalitatile voastre.

Da, cu siguranta tu si partenerul tau aveti lucruri in comun ca altfel nu ati fi impreuna, dar cand e vorba de intimitati si credinte ce fac diferenta, tu si iubitul tau sunteti total diferiti.

Da, poate multi oameni pot face un cuplu sa reziste in timp, chiar daca exista diferente. Dar daca si tu si el sunteti oameni cu personalitati foarte puternice, atunci veti avea parte de cateva conversatii si momente intense. Diferentele dintre voi pot fi lasate deoparte. Pana cand?

Tu si iubitul tau sunteti total diferiti in ceea ce priveste religia

Religia poate fi un subiect delicat. Multi oameni spun ca nu trebuie mentionata la prima intalnire. Si de multe ori barbatii si femeile din cupluri amana discutia despre credinta si viziune religioasa.

Daca tu esti atee si iubitul tau este un crestin practicant? Cu siguranta nu va veti intelege nici gandirea si nici obiceiurile. Cu atat mai mult cand apar in plan casatoria si copiii.

Cand e vorba de viziune politica tu si iubitul tau sunteti total diferiti

Cand e vorba de politica, avem convingeri destul de bine inradacinate. Asa ca subiectele de discutie sunt sensibile. Si de multe ori se ajunge la situatii conflictuale sau la certuri.

Exista foarte putini oameni ce pot discuta calm despre politica, atunci cand se identifica cu doctrine de partid diferite. De obicei oamenii devin frustrati ca celalat nu vede varianta lor de adevar. Apoi urmeaza enervarea si cearta. Daca si iubitul tau are o alta viziune politica, atunci va fi mai greu sa se atraga opusele.

Ati avut copilarii si educatii total diferite

Daca te gandesti la prietenii tai cei mai buni, vei observa ca multi au fost crescuti in felul in care ai fost si tu crescuta. Tocmai de aceea exista si o afinitate. Dar daca tu si iubitul tau sunteti total diferiti cand vine vorba de experienta din copilarie, ce e de facut?

Daca tu vii dintr-o familie bogata si ai avut totul la dispozitie, iar el provine dintr-o familie mai putin instarita, cu siguranta nu vei sti ce inseamna sa te lupti pentru a avea lucruri. Si la fel de bine el nu va sti ce inseamna relaxarea financiara si va fi tensionat cand e vorba de cheltuit banii.

Este foarte important in astfel de situatii sa faceti exercitii de empatie, de identificare. Plasati-va in locul celuilalt. Si incercati sa intelegeti lucrururile din perspectiva sa. Si reciproca. Altfel, sanse de viata lunga impreuna nu vor fi caci veti repeta mereu aceleasi certuri.

Nivelul financiar este diferit de cel al iubitului tau

Si apropo de discutii ciclice, se pare ca cele mai multe certuri se intampla in cuplu datorita banilor.

Tu vrei o excursie in Europa, dar el nu castiga atat de bine asa ca nu il inviti. Usor –usor vei simti ca te tine pe loc. Te vei simti vinovata ca nu aveti planuri impreuna. The Beatles erau tare optimisti cand spuneau ca avem nevoie doar de iubire.

Daca tu si iubitul tau sunteti total diferiti, nu doar iubirea va va tine impreuna! Este important sa va vedeti si sa va intelegeti si dupa ce trec norii de “idealizare” de la inceputul relatiei. Si e la fel de esential sa discutati despre lucurile ce conteaza si pot face sau desface o relatie de cuplu.

Citeste si: De ce nu e o rusine sa faci terapie de cuplu. Beneficii pe termen lung!

Foto: Gulliver