Visul lucid

Visul lucid este un vis in care esti complet constienta ca visezi. Prin faptul ca esti constienta, poti controla visul in orice fel, asa ca nu exista limite, scrie mindbodygreen.com. Totusi, este nevoie de foarte mult exercitiu ca sa ajungi la acest nivel, insa se poate.

Visul lucid inseamna ca ai capacitatea de a continua visul, fara sa te trezesti. Desi din punct de vedere fizic nu apar modificari semnificative fata de visul obisnuit, acesta iti ofera posibilitatea sa descoperi alta forma a constiintei, diferita de cea din somnul obisnuit.

Visul lucid – cum ajungi in aceasta etapa

Luciditatea apare atunci cand persoana care viseaza un eveniment realizeaza ca sunt foarte putine sanse ca acel lucru sa se intample in realitate, cum ar fi zborul. Uneori, starea de luciditate apare fara un motiv aparent, iar in cazuri exceptionale poate fi vorba despre o reintoarcere in somn, lucru care se intampla dupa o trezire scurta.

Visarea cu ochii deschisi – metoda care te ajuta sa te detasezi

Visarea cu ochii deschisi este o metoda foarte buna de relaxare. Te ajuta sa adopti o gandire pozitiva si sa iti vizualizezi viata. Asadar, primul pas este sa-ti eliberezi complet mintea si iti vizualizezi pas cu pas episoade pe care ai vrea sa le traiesti. Imagineaza-ti ce iti doresti sa faci in viata, gandeste-te la lucruri care iti plac, oameni dragi, locuri frumoase sau orice alt lucru care te face sa te simti bine. Visarea cu ochii deschisi te ajuta sa atragi orice iti doresti in viata ta, insa este important sa practici zilnic aceasta metoda.

Metoda are o explicatie logica: daca iti imaginezi in fiecare zi cum ai vrea sa arate viata ta, subconstientul va incepe sa lucreze la acest lucru si vei reusi sa atragi in viata ta orice iti doresti. Poate fi vorba despre un loc pe care iti doresti sa-l vizitezi, un job mai bun, bani sau sanatate. Sa adormi cu gandul la toate aceste lucruri te va ajuta sa ai o stare mai buna si sa transformi totul in realitate.

Daca vrei ca procesul sa fie mai simplu, poti sa-ti faci un playlist care te inspira. Alege cateva melodii de relaxare si gandeste-te la toate acele lucruri pe care vrei sa le atragi in viata ta.

Cum sa-ti antrenezi mintea

Ti s-a intamplat vreodata sa iti dai seama ca totul este doar un vis si sa te trezesti in secunda urmatoare? Unele persoane constientieaza faptul ca au de-a face cu un vis lucid si aleg varianta cea mai simpla, aceea de a se trezi. In schimb, alte persoane aleg sa continue sa viseze, insa constient. Astfel, ele participa activ la tot ceea ce viseaza si reusesc sa controleze anumite evenimente sau situatii.

Daca vrei sa visezi constient, este suficient sa fii atenta la detalii, la locurile pe care le visezi sau la persoanele pe care le vezi. Totodata, poti sa incerci sa numeri sau sa repeti alfabetul in minte, aceste metode te vor ajuta sa ramai in starea constienta si sa detii controlul asupra visului.

Afla si ce inseamna cand cazi in vis. Senzatia stranie, explicata de un somnolog!

Daca ti-a placut acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: Guliver