vorbesti cu fostul iubit

Vrei sa vorbesti cu fostul iubit? Descopera ce au de spus specialistii despre eticheta fostelor iubiri. Vezi ce sa faci si mai ales ce sa NU faci daca ai vrea sa te impaci sau sa reiei legatura cu ex-ul!

Nancy Kalish, specialista in relatii de la Psychology Today, afirma ca in 16 ani de experienta lucrand cu femei si barbati ce si-au dorit sa resusciteze relatii de cuplu trecute, exista cateva metode ce functioneaza si altele pe care mai bine le evitam.

Descopera in randurile de mai jos cateva sugestii despre abordarea fostului partener de cuplu, daca ti-ai dori sa reaprinzi scanteia.

Ce sa NU faci daca vrei sa vorbesti cu fostul iubit

 1. Nu vorbi de la “salut” despre cum l-ai iubit intotdeauna si despre cum ti-ai dori sa fiti impreuna din nou. Cu siguranta il vei speria.
 2. Daca vrei sa vorbesti cu fostul iubit, nu-l iscodi cu intrebari intime despre viata lui personala. Da-i voie sa iti impartaseasa el ce si cand doreste.
 3. Nu te plange despre actualul tau iubit/sot.
 4. Nu aduce in discutie nimic despre familia fostului ta iubit.
 5. Daca vrei sa vorbesti cu fostul iubit, nu il suna. Alege drept metoda de contact initial sa ii scrii un mesaj, un mail sau pe o retea de socializare. In privat, desigur!
 6. Nu iti pierde speranta, o persoana se poate reintoarce oricand. Si nu iti face asteptari.
 7. Daca nu exista niciun raspuns din partea fostului partener de cuplu, nu face presupuneri. Poate ca el inca are sentimente pentru tine, insa este casatorit si isi doreste sa protejeze casnicia de ceea ce simte pentru tine.

Poate ca isi spune instinctiv: “Mai bine nu”. Poate vrea ca trecutul sa ramana in trecut. Conform specialistilor, multi oameni recurg la hartuire, la a urmari un fost iubit, la un comportament compulsiv, care nu are cum sa ajute la impacare.

Abordari castigatoare daca vrei sa vorbesti cu fostul iubit

 1. Pastreaza primul e-mail destul de scurt si la obiect. Aminteste-ti ca tu te-ai gandit mult la cum sa il abordezi, insa el va fi total suprins. Pune-te in locul lui. Cel mai bine, spune specialistul in relatii de cuplu, este sa ii scrii: “Buna! Ce mai faci? M-am gandit la tine de ceva timp. Daca vrei sa imi scrii, mi-ar placea sa aflu vesti de la tine”.
 2. Daca vrei sa vorbesti cu fostul iubit, pastreaza o nota amuzanta a discutiei. Vorbeste despre trecut mai intai, despre momente amuzante, nu despre ce sentimente v-au legat sau ce emotii ati avut. Acestea sunt pentru mai tarziu.
 3. Vorbeste despre ce ai facut in anii care au trecut. Despre educatie, cariera, casnicie, divort, copii, parinti, hobby-uri. Daca pastrati legatura pe social media, el stie deja totul, insa, e dragut sa ii spui personal.
 4. Intr-un alt e-mail, vorbeste despre motivul despartirii. Daca este cazul, cere-i scuze.
 5. Daca vrei sa vorbesti cu fostul iubit, pastreaza-ti “obsesiile” sub control.
 6. Desi va fi greu, asteapta sa iti raspunda la fiecare e-mail inainte de a-i mai scrie. Este dificil, insa ajuta.
 7. Nu ii raspunde in cateva minute de la fiecare reply. Nu este vorba despre vreun “joc al seductiei”, insa, daca raspunzi imediat, se va simti si el sub presiunea de a oferi un raspuns imediat.

Nu toata lumea are timp sa scrie zilnic. Si daca se va simti presat, va da inapoi. Si, inainte de a incepe demersul, daca vrei sa vorbesti cu fostul iubit, nu te arunca cu capul inainte.

Gandeste-te la toate scenariile posibile si toate posibilitatile. Poti sa “duci” vestea ca este casatorit, neinteresat? Exista vreun scenariu care este inacceptabil pentru tine? Care iti sunt limitele?

Daca ai un partener actual si vrei sa vorbesti cu fostul iubit, cum vei proceda? Ii spui actualului iubit inainte de a-l contacta pe fostul? Daca nu, de ce nu? Gandeste-te bine, nu lua decizii impulsive si urmeaza-ti atat inima, cat si ratiunea!

Citeste si: Pastrezi legatura cu fostul iubit? Ce poate insemna acest lucru

Foto: Guliver