Obisnuiesti sa vorbesti singura prin casa, pe strada sau stand in fata laptopului, la job? Nu iti face griji pentru ce cred altii! E un semn de inteligenta si un obicei care te ajuta sa gasesti mai rapid solutii la probleme!

Te trezesti vorbind prin casa de una singura, sa zicem cand cauti ceva: “Daca as fi untul meu de corp cu smoothie de piersici, unde as fi? Aha! Aici erai!”?. Nu trebuie sa iti faci griji. Nici macar daca te apuci sa vorbesti de una singura si mergand pe strada, la cumparaturi sau la job.

Cand vorbesti singura, de fapt, dai sens gandurilor tale. Chiar daca acest lucru te face sa pari ciudata uneori, ba chiar nebuna in viziunea unora. De fapt, cei de la Elitedaily.com scriu ca e un semn de inteligenta superioara! Esti un fel de geniu!

Albert Einstein vorbea singur, nu era un tip prea social si prefera singuratatea. Einstein.org noteaza ca geniul obisnuia sa isi repete propriile fraze, cu voce mai inceata.

Daca vorbesti singura, creierul functioneaza mai eficient

Psihologii Daniel Swigley si Gary Lupya cred ca e chiar benefic sa vorbesti singura. Cum si-au dat seama? Au spus unui grup de 20 de oameni un nume de obiect, cum ar fi “paine” sau “mar”, pe care acestia trebuia sa il gaseasca in supermarket. In prima etapa, participantii la studiu trebuiau sa pastreze tacerea cat timp cautau produsul. In a doua etapa, au repetat numele produsului pe care il cautau. Rezultatul? Cand au verbalizat ceea ce cautau, au gasit mai rapid.

Asa ca, daca vrei sa gasesti ceva mai repede, vorbeste singura! Atentie insa, acest truc functioneaza doar daca stii cum arata lucrul pe care il cauti!

Cand vorbesti singura, inveti si te organizezi mai bine!

Obiceiul de a vorbi de unul singur apare in copilarie. Copiii invata sa vorbeasca ascultand si repetand cu voce tare. Trebuie sa ne auzim vocile ca sa stim sa le folosim. Copiii vorbesc cu voce tare cu jucariile lor, iar acest lucru ii ajuta sa fie mai concentrati la ceea ce fac.

De asemenea, cand vorbesti singura, iti organizezi mai bine gandurile. Faptul ca iti auzi gandurile te calmeaza si te ajuta sa iti rezolvi problemele mai usor. Potrivit psihologului Linda Sapadin, faptul ca vorbesti cu tine insati te ajuta sa iti validezi deciziile importante si sa iti clarifici gandurile.

In final, acest obicei pe care unii il considera ciudat te poate ajuta sa iti atingi mai usor obiectivele. De obicei, oamenii care vorbesc singuri sunt foarte eficienti si se bazeaza numai pe ei in rezolvarea problemelor.

FOTO: Guliver

Citeste si: Ai o viata dezorganizata? Poti sa o faci mai buna!