vorbesti singura

Vorbesti singura? Si acasa si pe strada si cand esti la cumparaturi sau chiar la birou? Acestea sunt semne ca esti geniala, spun specialistii!

Daca vorbesti cu voce tare, nu te ingrijora, sansele sa fii o femeie foarte desteapta sunt foarte mari. Desi multa lumea ar spune ca atunci cand dialoghezi cu tine (cu voce tare) poti fi deranjanta, sa nu spunem altfel, specialistii sustin ca de fapt esti un geniu!

Cand vorbesti singura, exprimarea emotiilor si a gandurilor aproape ca se materializeaza. Te ajuta sa te concentrezi. Te ajuta sa gasesti sensul lucrurilor. Si se pare ca te face o femeie foarte desteapta, spun specialistii de la Elite Daily.

Vorbesti singura? Descopera 5 semne ca esti geniala!

Cand vorbesti singura, creierul functioneaza mai bine

Psihologii sustin ca ai multe beneficii din monologurile cu voce tare. Studiile au confirmat ca mintea functioneaza mai eficient atunci cand rostesti ce ai de facut cu voce tare, de exemplu. Si asta pentru ca iti ajuta memoria.

A vorbi cu voce tare de una singura te ajuta doar cand stii ce iti doresti

Daca vrei sa gasesti un obiect, de exemplu, il gasesti mai repede cand verbalizezi numele obiectului. Atunci cand te gandesti la un lucru, il vizualizezi si creierul este ajutat sa il gaseasca.

Vorbesti singura? Cu siguranta ai invatat asta in copilarie…

Copiii invata sa vorbeasca ascultandu-i pe adulti si mimand ce spun. Si tot in copilarie inveti sa vorbesti singura. Gandeste-te la cei mici in timp ce se joaca singuri si vorbesc cu masinutele sau papusile. Copiii raman concentrati pe ceea ce fac verbalizandu-si gandurile.

Cand vorbesti cu voce tare, iti organizezi gandurile

Vorbitul cu tine este, de fapt, o exprimare a emotiilor, dar te ajuta si sa iti organizezi gandurile. Atunci cand vorbesti singura, spun psihologii, acest obicei te ajuta sa validezi deciziile importante si iti clarifica mintea.

A vorbi singura te ajuta sa iti atingi scopurile

Uneori, a-ti duce scopurile la bun sfarsit e complicat. Insa daca vorbesti singura, esti o femeie foarte desteapta, pentru ca asta te ajuta sa iti atingi scopurile, mai simplu, mai concis.

Cand iti verbalizezi intentiile sau scopurile, te focusezi pe ele si pe ce ai de facut, intelegi mai bine mesajul, iti controlezi emotiile si gandurile mai bine si ai o alta perspectiva.

Citeste si: Sunt femeile mai destepte decat barbatii? Descopera ce spun studiile!

Foto: Guliver