Cum sa ai incredere in tine.

Daca iti propui ceva, ai incredere in tine! Poti sa reusesti! Tu esti cel mai bun aliat al tau. Ajuta-te sa crezi in tine ca sa ai succes!

Nu poti avea in nimeni incredere 100%. Atunci trebuie sa ai incredere in tine. Nimeni nu te poate sprijini mai mult decat o poti face chiar tu. Daca esti buna cu tine iti cresti increderea de sine. Si nu numai ca vei avea mai mare incredere in tine, dar vei lega relatii mai bune cu cei din jur, vei fi mai cuceritoare si mai iubita!

Increderea de sine inseamna ca poti sa ai grija de tine. Inseamna ca nu renunti la tine, ca te descurci in situatii dificile, ca esti buna cu tine, ca nu te judeci prea dur. Sa ai incredere in tine nu inseamna sa fii perfecta.

Incredere in tine. Invata sa ai si mai multa!

Daca ai probleme la capitolul „încredere”, nu te panica! Increderea se invata. Psychcentral.com a facut o scurta lista care te-ar putea ajuta sa crezi mai mult in tine.

1. Evita prezenta oamenilor care te subestimeaza!

Persoanele care iti submineaza increderea de sine sunt cele care te folosesc sau care nu vor sa reusesti. Sunt distrugatorii de vise. Dar tu detii controlul asupra oamenilor din jurul tau. Tu decizi daca ii pastrezi in preajma ta sau nu. Gandeste-te la fiecare dintre persoanele cu care intri in contact. Te sprijina? Te incurajeaza? Daca nu, indeparteaza-i!

2. Respecta promisiunile pe care ti le faci tie insati!

Sa ai incredere in tine presupune sa devii cea mai buna prietena a ta. Iar asta inseamna sa respecti promisiunile pe care ti le faci. De exemplu, iti promiti ca vei pleca intr-o scurta vacanta. Sau ca o sa mergi la medic pentru un control saptamana viitoare. Tine-ti promisiunile! Cu ajutorul lor vei construi increderea!

3. Comporta-te cu blandete cu tine insati!

Ai simt autocritic? Fii blanda cu tine! Atunci cand faci o greseala nu lasa vocile din capul tau sa-ti mai spuna „Nu esti buna de nimic! Faci numai prostii!”. Spune-ti, in schimb, ca e in regula sa mai si gresesti. „Nu-i nicio problema, a fost o greseala marunta” sau „Ok, a fost o gafa destul de mare, dar o sa invat sa fiu mai buna data viitoare” sunt variante mai bune. Cand vei invata sa fii mai buna si mai intelegatoare cu tine vei reusi sa faci acelasi lucru si cu altii, iar asta te va ajuta sa cuceresti lumea!

Cum sa cuceresti lumea ca o „Femeie Alfa”

Ai auzit de masculi Alfa. Ei bine, exista si femele Alfa. Iar tu ai putea sa fii, cu putin exercitiu, o „Femeie Alfa”. Daca esti sau vei reusi sa fii o astfel de tipa, vei reusi sa cuceresti lumea in care te invarti. Iata ce caracterizeaza o femeie atat de influenta, in opinia celor de la Pantheonofwomen.com:

1. Intelepciunea. Intelepciunea este cheia catre succes.

2. Curaj. Curajul te ajuta sa privesti dincolo de obstacole si sa vezi posibilitatile.

3. Compasiunea pentru ceilalti. In exces, poate fi o slabiciune. Dar un nivel de compasiune optim te poate ajuta sa iti indeplinesti scopul.

4. Integritate si loialitate. Trebuie sa crezi in scopul tau si sa fii loiala echipei tale de la job sau prietenilor tai.

5. Adaptare si toleranta in circumstante diferite. Una dintre cele mai importante calitati este aceea de a te adapta in tot felul de circumstante. O alta este sa tolerezi ceea ce nu se afla in zona ta de control.

6. Intuitie. Intuitia este o calitate pe care trebuie sa o inveti strategic. Fara sa fii impulsiva.

7. Disciplina. Disciplina iti da multa putere si energie sa mergi catre indeplinirea scopului.

Acum ca stii ce poti face ca sa ai incredere in tine din ce in ce mai mult, citeste si despre Cariera de succes: ce sanse au femeile? Studiile spun ca mari.

FOTO: istockphoto.com