Cum sa redactezi o scrisoare de multumire.

Vrei sa iti arati recunostinta fata de un bun prieten sau fata de o cunostinta care te-a recomandat pentru un job bun? Scrie-i o scrisoare de multimire!

Ai primit un cadou frumos sau cineva a facut un gest de bunatate care te-a impresionat? Vrei sa ii multumesti, dar nu locuiti in acelasi oras si e greu sa iti arati recunostinta? Poate ca vrei sa ii multumesti printr-un gest ce nu mai e la moda, dar care sigur te va pune intr-o lumina buna.

Sa scrii de mana o scrisoare de multumire poate parea un obicei invechit in aceasta epoca in care mesajele electronice conteaza aproape la fel de mult ca o conversatie. Totusi, acest gest traditional va fi intotdeauna apreciat. Chiar si pentru tine poate fi un exercitiu benefic. Iti aloci timp in care sa te gandesti la relatia cu ceilalti.

Sa redactezi o scrisoare de multumire poate fi usor de zis, dar greu de facut. Experiencelife.com iti da cateva tipsuri ca sa reusesti sa iti pui ordine in ganduri si sa le asterni pe hartie asa cum trebuie.

6 tipsuri pentru o scrisoare de multumire ca la carte

1. Foloseste hartie de calitate

Papetaria de calitate conteaza. Alege o hartie frumoasa pe care sa redactezi o scrisoare de multumire. Poate ca ti se pare insignifiant, dar o hartie de calitate ii transmite destinatarului ca iti pasa ce impresie ii faci. Chiar si tie o sa iti placa mai mult sa scrii de mana pe o hartie frumoasa.

2. Scrie lizibil

Aloca un timp special pentru a scrie biletul de multumire. Alege un stilou care sa nu lase pete si asterne-ti gandurile mai intai pe o ciorna. Mai ales daca nu esti sigura ce sa spui. Dupa ce ai ajuns la o varianta finala, transcrie frumos si lizibil pe hartia aleasa special.

3. Un inceput potrivit, in functie de situatie

Alege o formula de adresare care se potriveste relatiei cu cel sau cea careia ii scrii. Daca relatia este una mai formala, incepe cu “Draga Doamna Popescu…”. Daca, in schimb, ii multumesti unei prietene, scrie la inceputul scrisorii asa: “Draga mea Maria…”.

4. Fii clara!

Aminteste in scrisoare despre cadoul sau gestul care ti-a fost de ajutor din partea celui caruia vrei sa ii arati recunostinta. Marturiseste-i cat de mult te-a emotionat sau cum te-a ajutat. Daca e vorba despre bani, nu aminti suma. E important ca cel caruia ii scrii sa inteleaga clar pentru ce ii multumesti.

5. Fii originala!

Scrie cuvinte reale de multumire, exact asa cum le simti. Nu ai nevoie de dictionar cand redactezi o scrisoare de multumire. Foloseste termeni personali si incearca sa folosesti acelasi ton pe care l-ai folosi daca v-ati intalni fata in fata.

6. Incheie cu afectiune

Sa inchei cu formula “Cu sinceritate…” e o varianta clasica. Dar, daca vrei, poti folosi o formula mai calda, mai personala, in functie de relatia pe care o ai cu persoana careia ii scrii.

O scrisoare de multumire nu mai este, in ziua de azi, un gest pe care sa il faci frecvent. Dar nu te feri de gesturile de demult. Celor carora le adresezi se vor simti mai speciali si tu vei fi mai fericita dupa ce vei indrazni sa le faci.

Acum ca stii cum sa faci o scrisoare de multumire perfecta, afla si Lucruri de facut la 30 de ani care te vor ajuta la 50 de ani.

FOTO: istockphoto.com