cum sa iti schimbi viata cu una mai buna.

Daca vrei sa iti schimbi viata trebuie sa intelegi ca tu esti singura care iti poti recrea viata si o poti transforma in ceea ce vrei cu adevarat. Pune-ti intrebarile potrivite si actioneaza!

La un moment dat in viata cu totii ne putem simti blocati. Ne aflam intr-un loc si vrem sa fim in altul. Fie ca iti doresti o alta cariera, fie ca vrei un alt partener sau sa te muti intr-o alta tara, ai fantezii despre cum ar fi putit sa fie viata ta, daca ar fi diferita. Vrei sa iti schimbi viata.

Unele persoane devin extrem de nefericite in legatura cu situatia lor actuala atunci cand isi doresc altceva. Se simt captive si incapabile sa faca o schimbare. Altii viseaza si atat. Nu schimba nimic in vietile lor. Iar pe altii, un numar mai mic de oameni, visul ii determina sa isi schimbe vietile, scrie Mindbodygreen.com.

Intrebarea potrivita ca sa iti schimbi viata intr-una mai buna

Asadar, daca vrei sa iti schimbi viata, sunt doua variante: sa te complaci sau sa iei atitudine. Ce anume determina aceste tipuri de comportament complet diferit?

Daca esti in categoria celor care iau atitudine, inseamna ca esti capabila sa iti schimbi viata. Te intrebi “cum?” in loc de “de ce?”. Uite cum stau lucrurile. De multe ori, cand esti nemultumita de ceva, te intrebi “de ce?”: de ce nu sunt platita cum ar trebui? De ce iubitul nu ma ajuta niciodata prin casa? De ce nu reusesc sa fac ce vreau?

Ok, daca stii cauza, poti gasi si o cale prin care sa rezolvi o problema. Dar exista riscul sa ramai blocata la “de ce?”. Te concentrezi prea mult pe vina si rareori ajungi sa iti schimbi viata.

“Cum” poti sa iti schimbi viata?

Asa ca, uite alternativa mai buna, care e proactiva, tactica si puternica: “Cum?”. Cum pot sa castig mai mult? Cum imi pot convinge partenerul sa ma ajute cu treburile casei? Cum pot sa obtin ceea ce imi doresc?

“Cum?” iti da posibilitatea sa arunci o privire asupra rolului pe care il joci tu insati in viata ta. Sigur ca e mai usor sa dai vina pe altii si pe tot universul pentru nereusitele tale. Dar asta nu iti aduce nimic bun. Nu te va ajuta sa iti schimbi viata intr-una mai buna si mai frumoasa.

Ce trebuie sa faci

Trebuie sa intelegi ceva. Orice ti se intampla in viata este generat in primul rand de tine. Nu se intampla de la sine. Si nici ceilalti nu eu cel mai mare rol. Tu esti stapana propriei vieti. Cand iti vei da seama cum ti-ai creat propria viata, iti vei da seama si ce poti face ca sa o schimbi.

In loc sa te intrebi de ce nu ai o relatie care sa te umple de bucurie, intreaba-te cum ai contribuit la situatia nefericita in care te afli. Cand vei realiza ca ti-ai facut-o, intr-un fel sau altul, cu mana ta, vei sti si cum sa o repari.

Ce trebuie sa faci dupa ce realizezi ce ai gresit? Sa iti schimi comportamentul. Sa incerci ceva nou. Renunta la locurile, oamenii si lucrurile care nu mai corespund cu ceea ce vrei acum. Creeaza-ti viata pe care ti-o doresti. Propune-ti sa iti schimbi viata!

Iar, pentru ca tot acest plan sa mearga struna si sa nu te abati de la el, pune-l degraba intr-un astfel de planner, pregătit cu drag de Andreea pentru tine.

Acum ca stii cum poti face sa iti schimbi viata, afla si Ce poti face ca sa iti iubesti corpul mai mult.

FOTO: istockphoto.com