Vrei sa te trezesti mai devreme cu o ora? Iata ce functioneaza!

Vrei sa te trezesti mai devreme, dar nu reusesti? O solutie ar putea fi sa iti programezi dimineata tot felul de activitati. De la mers la sala sau o cafea in oras, orice te obliga sa te ridici din pat functioneaza!

Nicole Yi scrie pentru Popsugar.com si recunoaste ca nu e o persoana matinala. Deloc. Familia si prietenii ei stiu ca nu e cazul sa o deranjeze inainte de o ora anume. Insa trezitul tarziu devine o problema cand termini scoala si te angajezi. Sunt, deci, situatii cand trebuie sa renunti la vechile obiceiuri si vrei sa te trezesti mai devreme.

Nicole recunoaste ca i-a invidiat intotdeauna pe colegii care se trezesc usor, sunt disciplinati dimineata si reusesc sa isi inceapa ziua cu calm. Asa ca a decis sa scape de amanarea alarmei si sa iasa mai repede pe usa dimineata. Ea spune ca, daca vrei sa te trezesti mai devreme dimineata, e bine sa incepi cu o ora. Ea asa si-a propus, sa se trezeasca cu o ora mai devreme timp de o saptamana, ca sa vada daca poate si daca astfel i se va schimba viata.

Ce sa faci cand vrei sa te trezesti mai devreme

Luni

In ziua de luni, Nicole si-a pus ceasul sa sune la 6.30. Si-a spus ca nu e atat de rau sa vrei sa te trezesti mai devreme, asa ca s-a dus la sala, unde a mers pe bicicleta si s-a simtit bine chiar inainte de a pleca la job. Totusi, pe la 11.00 a simtit ca are nevoie de o cafea in plus. Apoi, de inca una pe la ora 14.00.

Marti

Aceeasi alarma pusa la 6.30 a sunat oribil, de data asta, mai ales ca a avut si ghinionul sa auda un tantar bazaind toata noaptea. Desi planuise sa iasa la alergat si sa treaca sa isi ia cafea de la buticul ei preferat, nimic din toate acestea nu s-au indeplinit. Pentru ca a ramas in pat. Simtea ca deja esueaza din a doua zi a planului ei.

Miercuri

Cand vrei sa te trezesti mai devreme, e bine sa iti programezi activitati dimineata. Cel putin acest lucru a ajutat-o pe Nicole, care recunoaste ca, daca nu ar fi platit deja abonamentul la balet, ar fi repetat si miercuri ziua de marti. Dar, pentru ca platise abonamentul, a reusit sa se ridice din pat. Totusi, simtea ca adoarme in timpul cursului de balet. Iar a avut nevoie de cafea in plus pe durata zilei.

Joi

Joi a fost greu sa se trezeasca, dar a decis sa foloseasca acea ora in plus ca sa faca treburi prin casa. Asa ca si-a verificat emailurile si apoi si-a pregatit micul dejun. A ajuns la birou mai devreme si s-a simtit bine pentru ca nu a mai fost nevoie sa se grabeasca.

Vineri

Vineri, Nicole s-a luptat mult cu ea insasi inainte sa decida ca mai sta in pat. Da, nu a reusit sa se ridice. La finalul proiectului ei de cinci zile, Nicole a realizat ca nu e destul de disciplinata, ceea ce a facut-o sa se simta dezamagita de ea insasi.

Singura metoda eficienta de a se trezi mai devreme a fost, in cazul ei, programarea la ore cat mai matinale la fitness sau alte activitati sportive. Altfel, nu ar fi reusit. Ea spune, insa, ca, chiar daca nu vrei sa faci sport dimineata, poti sa iti faci panuri de cafea impreuna cu un prieten, ca sa ai motiv sa te trezesti mai devreme.

FOTO: Guliver

Citeste si: 4 strategii care te ajuta sa iesi mai repede pe usa dimineata.