Yoga, meditatia si constientizarea ma ajuta si imi dau spatiul de care am nevoie sa ma inteleg mai bine si sa accept atat ce se intampla, cat si emotiile care apar cu fiecare situatie si pe care de cele mai multe ori le blocam undeva.

Daca se intampla sa am zile in care nu meditez, simt imediat. Devin mai agitata, mai grabita si mai lipsita de rabdare, atat cu mine, cat si cu cei din jur. De aceea incerc sa nu ratez acele minute de liniste in nicio zi.

Suntem atat de agitati, atat de grabiti, vrem sa facem atat de mult intr-un timp cat mai scurt si nu avem timp de nimic, in special de ceea ce ne face noua placere. De cate ori v-ati intalnit cu oameni care sa va spuna altceva decat ca nu au timp, ca sunt obositi si ca au atatea de facut?

Zilele trecute am fost la ora de yoga. M-am bucurat sa vad sala plina, aceeasi clasa la care, in urma cu un an, nu participau nici zece oameni. Prilej cu care am aflat ca profesoara preda clase de Yin Yoga, la care participau peste 60 de oameni.’

Yin Yoga se concentreaza pe tesuturile adanci ale corpului – incheieturi, oase si tesuturile conective. Se sta in pozitii mai mult timp, cu atentia indreptata catre senzatiile si gandurile care apar.

Practica de Yin Yoga ne provoaca sa fim foarte intimi cu noi insine si sa fim atenti la senzatiile si emotiile nostre, pe care de cele mai multe ori le evitam. Ne ajuta sa ne intelegem si sa ne acceptam asa cum suntem, mai ales in situatii de durere profunda, trauma si anxietate.

Mi s-a parut incredibil sa aud ca la o astfel de clasa, care nu implica atat de multa miscare, sa fie asa de multi participanti.
Am realizat ca cei mai multi oameni sunt atat de extrenuati, incat ar face orice sa se opreasca, asa ca ajung sa plateasca sa stea, sa nu faca mimic, pur si simplu sa gaseasca spatiu si timpul in care sa se opreasca din goana nebuna in care se afla in fiecare secunda. Sa existe cineva care sa ii organizeze sa stea.

Realitatea este ca am uitat sa ne oprim, sa stam pur si simplu fara sa facem sau sa ne gandim la ceva.

Nu mai stim sa ne oprim din aceasta goana care transforma pe zi ce trece societatea. Oamenii au devenit mai grabiti, mai lipsiti de compasiune, mai lacomi, mai furiosi, mai putin empatici, fara rabdare pentru nimic si extrem de frustrati atunci cand nu obtin ce isi doresc.

Haideti sa ne oprim din cand in cand acasa, in parc sau oriunde ne-am afla, cu oamenii dragi, sa ne amintim cum este sa vorbim cu cei din jur fara sa ne verificam telefonul la fiecare 10 minute, speriati ca am pierdut ceva, sa ne bucuram de ceea ce ne inconjoara, fara sa privim totul prin camera telefonului, sa traim in realitate, sa o simtim.
Haideti sa ne oprim din acesta graba nebuna care ne dezumanizeaza si ne face sa devenim ca cei mai multi oameni in trafic.

Sa ne oprim si sa ne intrebam unde alergam atat de grabiti.