posturi yoga reguli echilibru

Unele dintre pozitiile de yoga sunt extrem de solicitante pentru corpul tau. Doyouyoga.com te invata cum sa gasesti echilibrul la aceste posturi yoga si astfel sa te descurci mai bine atunci cand le incerci.

Daca simti ca nu iti gasesti echilibrul atunci cand incerci anumite posturi yoga, e posibil sa te simti frustrata. Iar acest lucru are efectul opus a ce cauti de la yoga, adica relaxarea! Echilibrul apare atunci cand corpul, respiratia si mintea se conecteaza pentru a lucra impreuna in armonie.

5 sfaturi ca sa-ti gasesti echilibrul cand incerci posturi yoga

Posturi yoga – 1. Stabileste care e intentia ta si gaseste concentrarea. Ochii tai te dau de gol atunci cand vine vorba de gandurile tale. Daca ochii ti se zbat, inseamna ca nu reusesti sa te concentrezi prea bine. Acest lucru inseamna ca problema s-ar putea sa nu fie la felul in care iti aliniezi corpul, ci la nivelul mental.

2. Foloseste-ti toate partile corpului necesare. Fii atenta la instructiuni si incearca sa iti folosesti toti muschii necesari pentru aceste posturi yoga. Daca extremitatile care trebuie sa se contrabalanseze sunt “lenese”, asta inseamna ca vor fi greutati care iti vor perturba echilibrul. Concentreaza-te pe partile aparent mici si lipsite de importanta ale corpului care au muschi. Te vor ajuta sa te stabilizezi. Nu doar in yoga, ci si in restul vietii tale.

Posturi yoga – 3. Respira. Daca intri in panica si ti-e frica sa iti pierzi echilibrul, tendinta naturala va fi sa-ti tii respiratia. Dar inspiratia si expiratia sunt esentiale pentru miscarile de yoga si daca le opresti, se blocheaza si fluxul de energie din corpul tau. Yoga este imposibila fara ca respiratia si miscarea sa fie in armonie.

Posturi yoga – 4. Experimenteaza cu postura. Muschii si articulatiile sunt diferite pentru toti. Daca ti se pare ca postura ta nu arata la fel ca la ceilalti cursanti sau la instructor, poti misca putin corpul, pana cand iti gasesti echilibrul. Nu este nimic in neregula cu asta.

Posturi yoga – 5. Nu incerca sa distrugi recorduri. Poate obiectivul tau este mult prea inalt pentru nivelul tau de acum. Poate incerci sa faci 10 seturi de inspiratie si expiratie in aceeasi postura si organismul tau nu face fata inca. Dar fii recunoscatoare pentru cat reusesti momentan, si acelea reprezinta o evolutie fata de cand te-ai apucat de yoga, nu? Nu este nicio rusine daca nu te descurci la fel ca ceilalti care vin la curs. Ia o pauza la postura, daca simti nevoia, iar data viitoare va fi mai bine!

Daca nu ai incercat yoga pana acum, iata cateva posturi pentru incepatori, de exersat fara riscuri