iubesti corpul

Yoga combinata cu meditatie iti da lectii de cum sa-ti iubesti corpul mai mult, in ciuda imperfectiunilor pe care le percepi in oglinda. Si odata ce-ti iubesti corpul, te iubesti mai mult si pe tine.

Iubirea pentru corpul tau este o calatorie destul de lunga, plina de obstacole provocate de imaginile modificate in photoshop prezente in reviste si standardele de frumusete din zilele noastre, care sunt in continua schimbare. Dailycupofyoga.com iti arata cum sesiunile de yoga iti usureaza drumul spre iubirea de sine.

3 invataminte yoga ca sa-ti iubesti corpul mai mult

1. Renunta la “trebuie”.  Iti poti adapta viata la cine esti, fara sa te mai gandesti la ce sau cine ar trebui sa fii. Renunta la ganduri precum “ar trebui sa scap de grasimea din jurul taliei” sau “ar trebui sa fiu mai slaba”. Esti unica si pentru tine nu functioneaza aceleasi lucruri ca pentru orice alta femeie. La yoga poti incerca posturi complicate, dar te incurajeaza sa le adaptezi la felul in care functioneaza corpul tau. Nu exista o postura executata perfect.

2. Afla cine esti si nu te lupta cu tine. Yoga presupune o stare de deschidere catre lumea in care traim si daca incerci sa ramai blocata intr-un tipar, te inchizi. Nu te mai gandi la prietenele care alearga la marathon sau care au un abdomen perfect. Yoga te invata sa nu te mai compari cu imagini prestabilite si sa iti asculti propriul corp, sa fii in moment. Vei afla astfel ce este benefic pentru tine si ce nu.

3. Accepta ca nu poti, dar fii perseverenta. Yoga poate fi foarte solicitanta din punct de vedere fizic, insa poti simti imbunatatiri de la sedinta la sedinta. Ti se schimba stilul de a respira, poti sta in posturi din ce in ce mai complicate, dar este important sa ai rabdare. Daca nu poti, nu te forta. Poti face o pauza pe saltea stiind ca data viitoare va fi cu siguranta mai bine.

Iar satisfactia atunci cand observi diferente in bine la distanta de o saptamana, este de nepretuit. Atunci cand pleci de la studio, nu conteaza daca esti incepatoare si avansata, conteaza ca inveti sa-ti simti corpul din ce in ce mai bine. Stii ca ai dat tot. Si ca data viitoare corpul tau va da si mai mult. Accepta-ti limitarile de momente si, in acelasi timp, incearca sa muti limita putin mai departe.

Daca vrei sa treci la practica, afla cum faci acasa Savasana, cea mai simpla postura de yoga.

Foto: Guliver