yogilates clasa

Daca nu ai fost curioasa pana acum sa participi la o clasa de yogilates, poate te convingem sa o faci! Este un antrenament care combina exercitii de flexibilitate din yoga cu exercitii de forta din pilates. Iti ofera, deci, duble beneficii!

Dar, dincolo de antrenamentul fizic, yogilates este un exercitiu extraordinar fiindca incearca sa creeze o conexiune intre trup si minte. Asta fiindca se pune foarte mare accent pe respiratie si pe tehnicile de relaxare din yoga!

Conceptul de yogilates a fost creat de un instructor american de yoga, Jonathan Urla, in 1997. Avand experienta in yoga si pilates, Jonathan s-a gandit sa combine cele doua antrenamente intr-unul singur. A avut un succes imens.

Cum functioneaza yogilates?

Yoga este o disciplina holistica ce conecteaza corpul si mintea. Are beneficii numeroase: reda energia, imbunatateste postura si respiratia, ajuta la eliberarea stresului si a toxinelor din corp, creste flexibilitatea.

Pilates este un antrenament alcatuit dintr-o serie de exercitii specifice, gandite pentru anumite grupe de muschi, cu scopul de a imbunatati forta si postura si de a creste rezistenta.

Poti face yogilates si acasa dupa un CD cu instructiunile necesare!

Yogilates combina exercitiile pentru postura si exercitiile de forta, din pilates, cu exercitii statice, din yoga. Practic, yogilates iti tonifiaza grupele mari de muschi din corp, imbunateste flexibilitatea si echilibrul si, simultan, iti calmeaza mintea si te relaxeaza.

Asta fiindca in timpul antrenamentului se fac si exercitii de respiratie din yoga (pranayama) – sunt folosite pentru a energiza si inviora corpul in timpul efortului, dar si pentru a calma sistemul nervos.

Yogilates este un antrenament care poate fi practicat atat de femei cat si de barbati. Este foarte benefic pentru persoanele care au probleme cu spatele (in special cu zona lombara), au o postura deficitara sau o circulatie proasta (aviz, celor care sufera de artrita sau osteoporoza).

Un antrenament pentru cei care vor sa slabeasca

In timpul exercitiilor, bineinteles ca arzi si calorii, deci, poti sa si slabesti! In functie de intensitatea cursului de yogilates, intr-o ora, o persoana de 55 de kilograme poate arde intre 240 si 270 de calorii. Si se poate ajunge chiar si pana la 400 de calorii in cazul persoanelor cu o greutate de 80 de kilograme.

Ce beneficii iti aduce un program de yogilates

Te relaxeaza

Studiile au demonstrat ca 30 de minute de yogilates zilnic reduc stresul, te ajuta sa te concentrezi mai bine pe activitatile zilnice si sa ai un somn mai odihnitor.

Tonifiaza corpul

Pozitiile de yoga dezvolta flexibilitatea, iar exercitiile de pilates ajuta la tonifierea muschilor. Abdomenul, fesele, picioarele si bratele devin mai puternice.

Maseaza organele interne

Yoga si pilates sunt singurele tipuri de exercitii care “maseaza” organele interne. Pe masura ce capeti experienta, vei putea sa-ti cunosti corpul mai bine si sa identifici posibile afectiuni.

Ajuta la detoxifiere

Datorita intinderilor si a posturilor care trebuie mentinute, yogilates stimuleaza muschii si organele interne, ajutand si la o mai buna circulatie. Iar acest lucru poate contribui si la eliminarea mai eficienta a toxinelor acumulate in tesuturi.

Foto: Guliver