zodii care se potrivesc cu Leu

Barbatul Leu are cateva compatibilitati mai ales cu zodii de Foc, ca si el. Descopera mai jos cateva zodii care se potrivesc cu Leu si cateva care nu sunt deloc compatibile.

Conform specialistilor in astrologie de la Horoscopes, zodiile de foc sunt zodii compatibile cu Leu. Desi ar putea exista lupte pentru dominatie, partenerii pot gestiona aceste conflicte, bucurandu-se de pasiunea si energia pe care le creeaza impreuna. Leul in dragoste se mai potriveste si cu semne de aer, precum Varsatorul, opusul Leului. Semnele zodiacale vecine – Racul si Fecioara au potential sa fie zodii care se potrivesc cu Leu. Exista totusi si zodii incompatibile cu Leu. Descopera toate secretele, mai jos!

Zodii care se potrivesc cu Leu: Berbecul este o varianta

Cu Berbecul, dinamica de cuplu este electrica! Natura agresiva a Berbecului si dominanta roiala a Leului creeaza focuri de artificii. Atunci cand nu se cearta, se simt incredibil de bine impreuna! Aceste zodii se potrivesc, cu siguranta.

Atunci cand barbatul Leu devine lenes, Berbecul are energie si il trage dupa el in aventuri noi, in experiente in care sa isi demonstreze cat sunt de minunati! Berbecul este predispus la accese de furie, insa Leul poate lua agresivitatea partenerului si o poate transforma in pasiune. Din exterior poate parea ca Berbecii sunt zodii incompatibile cu Leu, ca o astfel de dinamica distruge relatii, insa pentru perechi de acest gen functioneaza intensitatea.

In plus, Berbecii sunt zodii care se potrivesc cu Leu si pentru ca amandoi se axeaza pe cariera si pe activitati creative. Ambii prefera sporturile si provocarile de ordin fizic. Singurul aspect negativ poate fi faptul ca devin prea critici unul cu celalalt, altfel, pot crea un cuplu extrem de pasional.

Barbatul Leu se potriveste cu femeia Leu

Cu cine se potriveste Leul in dragoste? Cu femeia Leu! Acest cuplu roial radiaza charisma si sarm. Si desigur dramatism! Ei adora focurile intense, sunt pana la urma zodii de foc! Adesea stralucesc cel mai bine in cuplu, daca au pasiuni comune: creativitate, muzica, dans sau alte expresii ale creativitatii si pasiunii.

Daca nu exista aceste potriviri, pot exista presiuni in cuplu si pot fi zodii incompatibile. Adesea Leul nu poate rezista sa vada ca altcineva primeste atentia. In cuplu, Leii tind sa domine scena si au nevoie sa fie apreciati. In relatia cu copiii ei sunt amuzanti, creativi, desi nu tocmai disciplinati.

Zodii compatibile cu Leu: Sagetatorul

Si Sagetatorii pot fi zodii care se potrivesc cu Leu. Sunt semne de foc ce isi intretin arderea. Au relatii amuzante, pasionale, pline de conflicte, totusi. Leul isi doreste sa domine insa mandrul Sagetator va tine mereu la punctul sau de vedere. Astfel, conexiunea lor nu este niciodata plictisitoare ori monotona.

De cele mai multe ori Sagetatorul va gasi simpatice jocurile de dominanta ale Leului. Daca exista totusi comportamente insistente in acest sens, Arcasul va raspunde exploziv. Totusi, adesea isi vor rezolva conflictele cu sex incendiar, ce ii va ajuta sa uite.

Pasiunea Sagetatorului de a explora noi orizonturi il determina si pe Leu sa calatoreasca mai mult. Isi fac adesea multi prieteni si mereu ocupa centrul atentiei impreuna (desi Leul mai pregnant). Sagetatorul, insa, adora sa il vada pe Leu stralucind.

Cu cine se potriveste Leul in dragoste? Cu Balanta!

Balantele pot fi zodii compatibile cu Leu. Elementele de aer si foc se inteleg de minune. Aerul intretine focul si focul vibreaza in aer. In multe feluri combinatia de foc-aer este mai buna decat foc-foc (desi pasionala, extrem de conflictuala).

Balanta iubeste frumusetea si comunica excelent. Leul este de admirat si raspunde la admiratia onesta, sincera. Asa ca ambii au ceva de castigat, intr-o relatie. Charisma Leului si prezenta sa dinamica il capteaza pe cel din zodia Balanta. Balanta va fi generoasa cu aprecierile la adresa Leului si il va cuceri astfel.

Ce compatibilitate exista intre Leu si Varsator?

Leul in dragoste se mai potriveste si Varsatorul, desi sunt semne opuse. Varsatorul este observatorul, ganditorul, analistul in timp ce Leul este performerul. Un mariaj intre aceste semne zodical este o pereche perfecta. Latura dramatica a Leului este mereu echilibrata de Varsator. De altfel, Varsatorii sunt zodii care se potrivesc cu Leu tocmai pentru ca se echilibreaza reciproc.

Adesea se simt ca jumatati ale aceleiasi persoane, fiind ca doua fatete ale aceleiasi monede. Daca Leul se mai lasa detronat de experienta bogata si de trecutul bogat al Varsatorului, vor fi un cuplu perfect.

Gemenii pot fi pereche pentru Leu!

Vorbaret si extrem de sociabil, Geamanul este fascinat de dominantul Leu. Adesea, daca Leul alege Gemeni, va simti ca traieste cu doua persoane diferite. Semnul de aer este fascinat de egoul Leului si se va lasa adesea domolit pentru el.

Pentru ca Gemenii cauta libertatea si aventura si nu sunt tocmai dornici de a face angajamente, Leul nu va capta mereu intreaga atentie. Aici poate interveni o problema in cuplu. Atunci cand Gemenii nu mai pastreaza Leul in focus, relatia are de suferit.

Semnele vecine pot fi zodii care se potrivesc cu Leu

Putem vorbi de zodiile vecine Leului ca semne potrivite. Ele pot fi atat zodii care se potrivesc cu Leu, cat si zodiile incompatibile cu Leu, totul depinzand de fiecare partener. Totusi, aceste semne au multe in comun, fiind in rezonanta emotionala. Uneori sunt incompatibile, fiind necesare compromisuri de ambele parti, insa, daca isi accepta diferentele, evolutia lor si potentialul pot fi fulminante.

  • Racul se potriveste cu Leul in dragoste

Aceasta combinatie atrala este uneori dificila, intrucat apa si focul nu sunt compatibile. Totusi cele doua zodii se inteleg reciproc. Racul este guvernat de Luna, Leul de Soare. Ambele sunt semne luminoase, deci pot avea relatii intime profunde.

Racii pot fi zodii care se potrivesc cu Leu pentru ca primii vor cauta sa aduca acasa grija pentru relatie, hrana spirituala, iar Leul va aduce dinamism, indrazneala, stralucire. Leul este in general vantul ce il poarta pe Rac pe cele mai inalte culmi. Racul construieste stabilitatea acasa si mai ales stabilitatea pentru Leu, iar Leul il invata pe Rac care este urmatoarea etapa evolutiva a sufletului.

  • Barbatul Leu poate construi relatia de cuplu cu femeia Fecioara

Si Fecioara cu Leul pot alcatui cupluri, insa mai dificil decat Racul cu Leul. Si asta pentru ca Fecioara este urmatorul semn in evolutie, facandu-l pe Leu invatacel, rol pe care nu il accepta. In plus, Fecioara este realista, umila si dedicata oamenilor, in timp ce Leul cauta exact opusul. Leul nu vede inca faptul ca isi doreste sa ajunga la acel stadiu si pana atunci rezista cu vehementa.

Ochiul critic perfectionist al Fecioarei nu este tocmai aprecierea sau admiratia pe care Leul le cauta, asa ca e nevoie de un anumit Leu sa aprecieze ce are Fecioara de oferit. Insa, nici unul, nici altul nu sunt ce au nevoie. Cand functioneaza, functioneaza ideal, focul Leului fiind combustibil pentru amandoi, iar standardele inalte ale Fecioarei il propulseaza si mai sus pe semnul de foc. Insa, adesea, cele doua semne nu sunt potrivite.

Pana la urma, sunt multe zodii care se potrivesc cu Leu, insa totul depinde de garta astrala a fiecarui partener, atunci cand intra in cuplu.

Citeste si: Carti de dezvoltare personala – descopera-ti mantra in functie de zodie

Foto: Guliver