ingrediente din mascara periculoase

Chiar si peria rimelului tau favorit, de diferite forme sau lungimi, poate ascunde microingrediente ce iti vor afecta sanatatea la nivel macro. Katiusa Popovici www.katiusapopovici.ro make-up artist profesionist, ne explica ce pericole ne pot pandi in recipientul de numai cativa mililitri si de ce vom citi cu mai multa atentie lista cu ingrediente din mascara.

Ca o bagheta magica, o simpla aplicare a rimelului ne transforma din „The Nottie” in „The Hottie” in cateva clipe. Trebuie sa recunoastem puterea incontestabila a unei perechi de gene lungi si negre, fie si fara un machiaj aditional.

In procent de 65% femeile afirma ca mascara este al doilea cel mai utilizat produs din kitul de machiaj, gloss-ul fiind cel mai utilizat produs, de catre 75% din femei. Insa in timp ce mascara iti ofera incredere in tine, pe interior ar putea sa iti dauneze.

Iata cele patru ingrediente din mascara cu rol negativ

Parabeni: sunt folositi ca si conservanti pentru a preveni inmultirea bacteriilor.

Pudra de aluminiu: este folosita pe post de colorant cosmetic si este clasificata drept neurotoxina, mai nociva decat mercurul, care are impact la nivel de sistem nervos.

Propilen glicol: Acest ingredient din rimel poate provoca iritatii severe ale pielii si cresterea sensibilitatii, provocand dermatita alergica de contact, o reactie alergica a pielii cauzate de contactul direct cu un alergen. Aceasta reactie alergica va aparea ca o eruptie rosie, inflamatie, care este insotita de mancarimi si dureri minore.

Retinol acetat: ingredient nociv, deoarece poate provoca modificari biochimice sau celulare, putand provoca chiar mutatii in genele tale, fiind cotat drept ingredient toxic.

Chiar daca industria cosmetica nu intentioneaza sa ne imbolnaveasca, trebuie sa avem grija cu mascara noastra favorita deoarece, in tubul acesteia se pot inmulti bacteriile care in timp, ne pot afecta vederea.

Te-ai gandit ca exista mascara naturala?Katiusa Popovici ne relateaza faptul ca in compozitia acestui tip de rimel se regasesc antioxidanti din fructe si legume care dau acelasi efect de volum, insa fara reactii adverse sanatatii noastre. Pe langa continut, compozitia miroase a desert si are proprietati antimurdarie, ba chiar functioneaza ca si tratament de prevenire a caderii genelor. Recomandarea make-up artistului este sa citesti cu atentie eticheta si sa observi daca mentiuni precum gluten-free, paraben-free sau mercure-free sunt prezente.

Produsele de make-up pot deteriora vederea, cu atat mai mult daca sunt folosite zilnic, in periile lor strangandu-se bacterii si ciuperci care trec foarte usor pe ochi si de aici in cornee. Chiar daca te-ai atasat de un anume produs, daca au trecut luni bune si nu l-ai folosit, ar fi mai bine sa scapi de el cat mai repede.

Citeste si despre: „Greselile in relatia cu mascara care ruineaza genele”!

Daca te-a ajutat acest articol, da like paginii noastre de Facebook  sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: iStockphoto