epilarea cu ipl

Epilarea cu IPL este o metoda foarte avansata de inlaturare a parului nedorit de pe corp, metoda care foloseste fascicule de lumina extrem de concentrate pentru a penetra foliculii de par. Epilarea definitiva se obtine cu ajutorul unui dispozitiv care foloseste lumina intens pulsata, de unde si denumirea procedurii (IPL = Intense Pulsed Light).

Aceasta lumina incalzeste firul de par, fara sa afecteze in niciun fel pielea. Caldura coboara pana la radacina firului, pe care o distruge.

Ar fi mult mai simplu daca nu ar trebui sa mai ducem grija parului nedorit, care ne da batai de cap indiferent de ce metoda de epilare folosim. Eforturile clasice de indepartare a parului lasa in urma iritatii, umflaturi, zgarieturi, arsuri sau urme de ceara. Asadar, varianta optima pentru a evita toate aceste neplaceri este epilarea cu IPL.

La momentul actual,  marea majoritate a femeilor intre 20 si 40 de ani au auzit de epilarea definitiva. Si in timp ce multe dintre ele sunt foarte bine informate si, ca atare, decid ca este o metoda eficienta de a scapa de parul nedorit, altele aud tot felul de ipoteze gresite despre acest procedeu, determinandu-le, intr-un final, sa excluda din start aceasta varianta de inlaturare a pilozitatii corporale nedorite.

In continuare, va propun sa combatem miturile aparute despre epilarea cu IPL:

Mitul 1 : Epilarea definitiva duce la aparitia cancerului de piele.

Este o ipoteza alarmanta, dar falsa, caci studiile frecvente pe care le fac specialistii in domeniu au dovedit ca nu exista nicio legtura intre epilarea cu IPL si aparitia cancerului de piele. Mai mult decat atat, impulsurile luminoase  sunt absorbite doar de pigmentii de la suprafata pielii, lumina nu trece mai mult de  1-2 milimetri dincolo suprafata pielii.

Aparatele IPL utilizeaza doar lungimi de unda sigure 100% pentru piele si organism.

Siguranta ta este pe primul loc cand vine vorba de epilarea definitiva.

Mitul 2Epilarea definitiva… nu este definitiva

Epilarea definitiva se numeste asa dintr-un motiv evident. Sedintele de epilare definitva sunt programate conform unui algoritm care respecta fiziologia cresterii firelor de par.
Niciodata nu avem la un anumit moment dat toate firele crescute, din toti foliculii. Firele de par cresc dupa un “program” care comporta 3 faze: de crestere, de stagnare si de regresie ( denumirile medicale sunt anagen, catagen si ,respectiv, telogen ).
Tratamentul de epilare definitiva este util si eficient numai in faza in care firele de par exista in “teaca” lor, acesta fiind momentul in care caldura produsa este condusa de catre fir direct la celulele germinative ale foliculului pilos.

In oricare din celelalte doua faze, tratamentul nu isi realizeaza scopul – acela de distrugere a radacinilor, din cauza ca firul de par nu comunica direct ca radacina. Iata de ce sedintele urmeaza aceasta ciclicitate: pentru a reusi sa “prindem” in faza de crestere firele de par.  La sfarsitul tratamentului parul va fi indepartat in proportie de 90%. Parul ramas va fi rar, subtire, decolorat si fin.

Intervalul initial obligatoriu intre sedinte este de 4 saptamani, ulterior pentru a mentine rezulatatele obtinute, se va efectua o sedinta de intretinere la 6 luni- 1 an.

Mitul 3 : Epilarea cu IPL  nu are efect pe pielea bronzata

Noile tehnologii  IPL au scopul de a epila cu aceeasi eficienta si zonele de epilare expuse la razele soarelui sau la alte raze UV.

Atentie! Nu trebuie sa te expui la soare cu 7 zile inainte de tratament si alte 7 dupa tratament.

Mitul 4 : Epilarea definitiva functioneaza numai in cazul parului blond

Nu doar ca acest mit este unul fals, ci mai mult, exact pe aceste tipuri de par nu functioneaza epilarea definitiva. Lumina emisa de aparatul IPL este atrasa de pigmentul din firul de par, deci tratamentul nu poate fi eficient pe parul foarte deschis la culoare.

Aceste tehnologii functioneaza prin detectarea pigmentilor intunecati, in consecinta, cele mai bune rezultate sunt inregistrate in cazul parului mai inchis la culoare si gros, iar cel deschis nu este tratat.

In functie de culoarea parului si de contrastul dintre piele si par, specialistul va selecta metoda cea mai potrivita de epilare definitiva.

De retinut este faptul ca numarul de sedinte depinde de: culoarea parului, culoarea pielii, adancimea radacinii, zona tratata

Mitul 5 : Epilarea definitiva este foarte dureroasa

FALS – Epilarea definitiva este mult mai putin dureroasa decat epilarea cu ceara. Calitatea procedurii si a aparatului asigura lipsa durerii sau un usor disconfort, in comparatie cu epilarea cu ceara. Noile tehnologii IPL diminueaza durerea resimtita de pacient. Veti simti niste intepaturi fine la fiecare impuls. Pentru cei mai sensibili se va ajusta intensitatea aparatului chiar in timpul tratamentului pentru ca acesta sa fie confortabil.

Foto: StockSnap.io