Ioana Stratulat

Ce cauta o absolventa de Filosofie de la Bucuresti in back-stage la New York Fashion Week? Machiajul perfect. Facut chiar de ea! Care ea? Ioana Stratulat – make-up artist oficial Maybelline Romania!

La putin timp dupa ce s-a intors de peste Ocean, a fost de acord sa ne impartaseasca din experienta traita la NWFW. Povestea, mai jos. Include detalii despre Adriana Lima, cu care a petrecut la un rooftop party in New York.
Solutiile de make-up? Pe pagina ei de Facebook 😉

Cum ai ajuns sa devii make-up artist? Si, apoi, cum ai ajuns sa devii unul dintre make-up artistii care machiaza in backstage la New York Fashion Week?

Ioana: Am stiut dintotdeauna ca asta este ceea ce vreau sa fac. Asa ca m-am mutat la 17 ani in Bucuresti cu un bagaj plin de visuri si am avut sansa sa il cunosc pe Alexandru Abagiu. Asa a inceput totul. Cu un mentor bun totul este simplu!

La inceputul acestui an am devenit make-up artist oficial Maybelline NY Romania. Acest titlu mi-a oferit sansa de a ajunge in backstage la NYFW.

Colegii de la Maybelline NY Romania m-au propus, iar cei din NY, dupa ce mi-au verificat CV-ul, m-au acceptat.

produse

Care au fost cele mai frumoase momente din aceasta experienta?

Ioana: Imi este greu sa ma decid. Frumos a fost totul din prima secunda in care am ajuns in NY. Totusi, cred ca aleg monentul  in care lead make-up artistul prezentarii Marissa Webb, Gato, m-a felicitat pentru machiajul pe care l-am realizat!

Dar cele mai dificile?

Ioana: Dificil este mult spus, dar recunosc ca am simtit o oarecare presiune in backstage. Totul este foarte strict acolo. Din secunda in care ajungi, conduita ta trebuie sa fie impecabila. Timing-ul este foarte important.

Ioana Stratulat

Stiu ca te-ai intalnit cu Adriana Lima la Maybelline NYFW Rooftop Party. Care e primul lucru pe care l-ai observat la machiajul ei?

Ioana: Da!!! A fost un moment memorabil. Iar ce m-a frapat a fost rujul. Purta un ruj rosu aplicat perfect! Nu aveai cum sa nu-l observi. Culoarea facea ca ochii ei sa iasa foarte tare in evidenta.

Fa-ne, te rog, un rezumat al tendintelor de make-up pentru sezonul primavara-vara 2017!

Ioana: In primul rand, machiajul tenului ramane minimalist. Imperfectiunile sunt corectate, dar intr-un mod translucid. Am vazut in backstage atat texturi mate, cat si strobing.

Machiajul smokey-eyes ramane in trend. Se vor purta variante de la simplu la radacina genelor, pana la variante smudgy.  Am vazut multe show-uri unde accentul era pus pe partea inferioara a ochilor.

La toate show-urile sprancenele “nepensate” sunt hot in continuare, la fel si bronzerul aplicat intr-un mod subtil.

La capitolul ruj se vor purta atat culori super electrice, cat si nuante nude. Am vazut cateva show-uri unde rujul aplicat era apoi intins. Chiar am realizat si eu genul acesta de machiaj al buzelor la show-ul Ottolinger, unde modelele pareau ca s-au sarutat 🙂

O sa mai vedem mult face painting in urmatorul sezon, adevarate picturi.

maybelline-tendinte

In cat timp reactioneaza Romania la liniile directoare care se traseaza la un eveniment de amploarea NY Fashion Week? Cat de repede o sa ajunga trendurile la noi in tara?

Ioana: In trecut sesizam ca “in strada” tendintele ajungeau cu o intarziere si de cate un sezon.

Lucrurile s-au schimbat, informatia ajunge on-line foarte repede si este imbratisata aproape imediat.

La acest capitol si Maybelline NY are un merit foarte mare pentru ca pune la dispozitia consumatoarelor de machiaj produse in trend cu care pot recrea look-urile pe care le vad pe catwalk.

Ioana Stratulat

Cum putem adapta un machiaj de catwalk la unul casual, potrivit pentru o femeie obisnuita?

Ioana: Este foarte simplu! Oricare ar fi tendintele si oricum ar fi ele purtate pe catwalk pentru a le transforma in ceva purtabil trebuie sa descompui machiajul in forma, textura si culoare.
Nu trebuie sa reproduci machiajul, ci trebuie doar sa alegi de acolo culoarea sau forma predominanta si sa o adaptezi trasaturilor tale.