Afla cat de bine iti cunosti sanii

Ii vezi in fiecare zi de foarte mult timp. Dar cat de bine iti cunosti sanii de fapt? Mici sau mari, cu forme variate, ei, oricum ar fi, merita sa ii iubesti si sa ii ingrijesti.

Sanii sunt minunati, dar pot fi si ciudati. Sunt formati din grasimi, terminatii nervoase, vene, artere, tesut mamar si tesut conectiv. Popsugar.com te ajuta sa-ti cunosti sanii cu o lista de informatii despre ei.

13 fapte pentru a-ti cunoaste sanii mai bine

1. Exista opt feluri diferite de sfarcuri. Printre care plate, “normale”, pufoase si inversate.

2. Al treilea sfarc. Apare la 6% din populatia planetei. A treilea sfarc nu e chiar ceva comun, dar nici nemaivazut.

3. Te pot duce pe culmile placerii. Exista orgasm care apare doar prin stimularea sfarcurilor. Mangaierile duc la secretia de oxitocina, care te ajuta sa ai orgasm vaginal.

4. Cea mai mare dimensiune de sutien. Este 102 ZZZ. Ceea ce ar putea aduce probleme la shopping, dar si cu… dureri de spate, nu-i asa?

5. Stangul, mai mare decat dreptul. Majoritatea femeilor au sanul stang putintel mai mare decat cel drept. Chiar si Jennifer Lawrence a declarat ca sanii ei sunt inegali!

6. Parul de pe sfarc. E ceva normal sa ai cateva fire de par in jurul sfarcului. Nu esti singura in asta si n-ai de ce sa-ti faci griji.

7. Una din 10 femei este diagnosticata cu cancer la san. Este important sa nu te alarmezi, dar sa-ti faci controale regulate.

8. Sanii inca mai cresc dupa prima menstruatie. Procesul de crestere continua pentru o perioada cuprinsa intre 2 si 4 ani.

9. Marimea se schimba. In fiecare luna. Nu ti se pare ca ai sutienul mai plin. Schimbarile hormonale din timpul menstruatiei si ovulatiei duc la sani mai mari si cateodata provoaca dureri.

10. Fumatul dauneaza. Sanii tai pot sa sa lase din cauza fumatului, potrivit unui studiu. Tigarile distrug o proteina din piele numita “elastina” care iti mentine sanii tineri.

11. Dormitul pe burta. Daca dormi pe burta, poti modifica forma sanului tau.

12. Pigmenti de culoare. Sfarcul si areola sunt pline de pigment care creeaza contrastul dintre ele si pielea sanului.

13. Sfarcuri masculine. Barbatii au sfarcuri pentru ca toti oamenii pornesc in pantec ca un embrion generic. Primele etape de dezvoltare urmeaza un tipar feminin.

Vrei sa ai sani mai sanatosi? Afla mai multe despre dieta pentru ingrijirea sanilor

Foto: Stocksnap.io