phytopeelingul

Phytopeeling este denumirea unui tratament folosit in dermatologie, care are ca efect regenerarea pielii. In esenta, phytopeelingul este varianta naturala a peelingului clasic, respectiv a celui chimic. Deosebirea este aceea ca phytopeelingul este un tratament natural si se face cu ajutorul unor plante, care garanteaza rezultate de exceptie pe termen nelimitat.

Cornelia Copaceanu, trainer si dermopigmentist la salonul Sebastyan (strada Turda 117-119), din Bucuresti, iti explica ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a incerca un astfel de tratament si care sunt pasii lui.

Cand ar trebui facut acest tratament?

„Phytopeelingul se face in general primavara si toamna, cand pielea trebuie regenerata si revitalizata dupa un anotimp in care a fost supusa agresiunii atmosferice, respectiv frigului sau caldurilor extreme.“

Pentru ce tip de ten este recomandat phytopeelingul?

„Phytopeelingul te ajuta daca ai pielea grasa, acneica, cu cicatrici de diverse proveniente, riduri, vergeturi sau pigmentari. Nu iti este recomandat daca ai un ten sensibil, alergic, extrem de subtire, care prezinta cuperoze, pilozitate crescuta, dermatoze, rani deschise sau infectate.“

Care sunt etapele unui phytopeeling?

„Un phytopeeling va incepe intotdeauna cu pregatirea pielii, iar in functie de specificul acesteia, se va folosi si demachiantul corespunzator. Apoi urmeaza expunerea la vapozon, cel care va determina deschiderea porilor pielii, astfel incat aceasta sa fie cat mai receptiva la tratament. Ochii, narile, melanoamele, negii se acopera cu o crema grasa, protectoare.

Dupa aceste etape, se poate realiza ceea ce inseamna phytopeelingul propriu-zis. Practic, tratametul consta in aplicarea pe fata a unui amestec din plante si lasarea compozitiei sa se usuce pentru un timp de aproximativ 15 minute. In acest interval, are loc actiunea miraculoasa a tratamentului, iar pielea este pregatita sa redevina ferma si elastica. Phytopeelingul se incheie prin curatarea fetei cu apa curata.

Urmeaza doua zile in care pielea este usor rosie si ceva mai sensibila, insa senzatiile de intepaturi vor disparea.“

Foto: Guliver

Citeste si: Peeling chimic vs peeling natural: avantaje si dezavantaje