Cand iti faci manichiura

O manichiura perfect ingrijita este precum o “carte de vizita”, asa ca este necesar sa-i acorzi importanta. Desi sunt foarte multe reguli pe care trebuie sa le respecti atunci cand iti faci manichiura, una dintre ele este, probabil, cea mai importanta, spune site-ul american shefinds.com. 

Aproape nimic nu se compara cu o manichiura facuta la salon, unde atentia la detalii este cea mai importanta. Cu toate acestea, sunt saloane in care unele reguli sunt incalcate atunci cand vine vorba despre manichiura. Asadar, indiferent ca optezi sa mergi la salon sau preferi sa ramai acasa, este important sa stii ce greseala trebuie sa eviti atunci cand iti faci manichiura.

Ce greseala trebuie sa eviti atunci cand iti faci manichiura

Este foarte important sa nu iti tai sau sa nu permiti sa iti fie taiate cuticulele. Indiferent ca alegi sa iti faci manichiura acasa sau la salon, trebuie sa stai departe de foarfeca pentru cuticule. Odata ce ti-au fost taiate cuticulele, va fi necesar sa le tai de fiecare data cand iti faci manichiura. Acestea se vor ingrosa si unghiile tale vor avea un aspect neingrijit.

Cuticulele sunt importante pentru textura si sanatatea pielii. Acestea actioneaza precum o bariera impotriva microbilor. De aceea, indepartarea lor poate fi periculoasa. Exista moduri mai gentile prin care iti poti mentine cuticulele, printr-o cosmetizare foarte atenta sau prin aplicarea unor creme speciale pentru cuticule. Cand sunt ingrijite necorespunzator, cuticulele pot cauza diferite probleme sau pot favoriza aparitia unor infectii.

Ce trebuie sa faci?

Daca te incomodeaza cuticulele, poti sa folosesti un instrument pentru cuticule. Impinge cu ajutorul acestuia cuticulele, astfel incat sa poti aplica stratul de oja. La final, dupa ce ti-ai facut manichiura, poti aplica un gel pentru cuticule sau o crema pentru cuticule. Poti sa folosesti si o crema mai grasa, pentru maini. Important este sa iti hidratezi cuticulele si sa eviti taierea acestora.

Afla ce spune manichiura despre sanatatea ta!

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: Guliver