Ce gresesti cand te dai cu antiperspirant.

Cand te gandesti la igiena corpului, lucrul cel mai simplu pare sa faci dus si te dai cu antiperspirant. E simplu, daca o faci cum trebuie. Dar, daca transpiri abundent, poate fi mai complicat.

Probabil crezi ca e simplu sa te dai cu antiperspirant. Pare usor, dar daca ti se pateaza hainele, mirosi urat sau transpiri la subtioara, ceva nu faci bine! In primul rand, ideea ca deodorantul blocheaza transpiratia este complet gresita, scriu cei de la Prevention.com.

Ce faci gresit te dai cu antiperspirant

1. Folosesti un produs care nu ti se potriveste

Deodorantul si antiperspirantul sunt doua lucruri complet diferite. Daca vrei sa previi mirosul urat, deodorantul este ceea ce iti trebuie. Diferenta dintre deodorant si antiperspirant este ca ultimul contine clorura de aluminiu, un compus care blocheaza transpiratia. Daca transpiri excesiv, e mai bine sa folosesti antiperspirant.

2. Nu il aplici cum trebuie

Deodorantul poate fi aplicat oricand pe durata zilei, dar antiperspirantul e recomandat sa il aplici seara, cand nu transpiri foarte mult. Cand te dai cu antiperspirant seara, acesta se lipeste mai bine de corp, inainte de a transpira puternic.

3. Nu te dai cu destul antiperspirant

Uneori, o singura aplicare nu e de ajuns. Ca sa eviti transpiratia abundenta – mai ales cand ai o intalnire sau o sedinta stresanta – aplica o cantitate mai mare de antiperspirant la subtioara, ca sa fii sigura ca glandele sudoripare sunt acoperite in intregime.

4. Folosesti un stick parfumat

Ai senzatii de mancarime? Daca ai o piele sensibila ar trebui sa eviti antiperspirantele cu parfum puternic pentru ca te poti irita. Inainte sa te dai cu antiperspirant la subsuoara, testeaza-l la incheietura. Totusi, cel mai bine e sa incerci unul fara parfum.

5. Folosesti aceasi produs de cand erai in generala

Daca vezi ca aplici antiperspirantul cu rigurozitate si tot transpiri, poate e cazul sa alegi un produs nou. Poate galandele tale sudoripare s-au adaptat la produsul pe care il folosesti cu sfintenie de cand erai in scoala generala. Daca nu mai face fata, nu numai ca nu o sa impiedice transpiratia, dar risti sa mirosi urat din cauza microbilor!

FOTO: Guliver

Acum ca stii ce faci gresit cand te dai cu antiperspirant, afla si Cum sa controlezi transpiratia cu ajutorul alimentatiei.