cele mai scunde modele din lume

Este cunoscut faptul ca trebuie sa ai o anumita inaltime pentru a deveni fotomodel. Sa ai o inaltime de 1,80 de metri sau chiar si mai mult in industria modei este, adesea, o cerinta stricta, iar o inaltime mai mica nu va fi luata in considerare. Totusi, acest lucru nu inseamna ca femeile care nu au picioare lungi nu se pot bucura de o cariera de succes in moda. De fapt, sunt foarte multe reprezentate ale sexului frumos care au reusit sa se afirme, in ciuda inaltimii scazute. Afla, asadar, care sunt cele mai scunde fotomodele.

Ele sunt cele care au reusit sa se afirme in lumea modei, in ciuda inaltimii scazute, potrivit celor de la thefashionspot.com.

Iata un top cu cele mai scunde fotomodele:

1. Clara Delevingne

Inaltimea ei este cuprinsa intre 1,74 si 1,80 de metri, dar un lucru este sigur: nu are inaltimea ideala pentru a fi fotomodel. In trecut, PR-istul ei a incercat sa ii obtina un contract pentru colectia de toamna Luis Vuitton 2012, dar Marc Jacobs a refuzat-o din start, sustinand ca Clara Delevingne nu se deosebeste de un pitic.

2. Kate Moss

Kate Moss este un adevarat fashion icon, in ciuda inaltimii scazute. Fotomodelul are o inaltime de 1,74 de metri, dar abilitatile sale sunt uimitoare. Kate Moss a reusit sa devina una dintre cele mai apreciate femei din intreaga lume si sa intre in topul cu cele mai scunde fotomodele din lume.

3. Devon Aoki

Devon Aoki este una dintre cele mai scunde femei din industria modei, dar s-a bucurat de un succes foarte mare. La sfarsitul anilor ’90, ea a devenit imaginea Versace si a pozat si pentru Chanel, Kenzo, Moschino, Fendi si multi altii. Ce inaltime are Devon Aoki? Doar 1,68!

4. Amber Rose

Amber Rose s-a facut remarcata in lumea modei datorita lui Kanye West, iar inaltimea de doar 1,74 de metri nu a impiedicat-o sa ajunga sa cocheteze cu Smirnoff sau sa apara in revista Elle.

5. Laetitia Casta

Cunoscuta si ca imaginea celebrei case de moda Dolce and Gabbana, Laetitia Casta a avut un succes fenomenal in lumea modei, in ciuda inaltimii – doar 1,71 de metri. In plus, contractele pe care le are spun totul despre ea: L’Oreal, Victoria’s Secret, revista Vogue, Elle, i-D, Givenchy, Roberto Cavalli, Vivienne Westwood si multe altele.

Vrei sa afli mai multe despre industria modei? Iata cateva povesti de succes ale fotomodelelor de peste 30 de ani!

Foto: Guliver