Cum alegi un eyeliner potrivit in functie de culoarea ochilor

Trebuie sa stii totul despre nuanta potrivita de eyeliner, asta daca iti doresti un machiaj perfect. Make-up artistii iti vin in ajutor si iti arata cum alegi un eyeliner potrivit in functie de culoarea ochilor. 

Anumite nuante iti pot oferi un look natural, in timp ce altele iti pot accentua culoarea ochilor si te pot ajuta sa obtii acel efect de privire seducatoare. Sunt foarte multe tipuri si culori de eyeliner, dar trebuie sa stii cum alegi un eyeliner potrivit!

Cum alegi un eyeliner potrivit

1. Pentru ochi albastri

Machiajul in culori constrastante scot in evidenta culoarea naturala a ochilor. Asadar, nuantele de auriu iti pot face ochii sa para de un albastru mai deschis sau mai intens. Si culorile metalice sunt potrivite, dar este de preferat sa insisti doar pe coltul interior al ochilor. Poti sa optezi si pentru un eyeliner de culoarea sampaniei, teracotei sau bleumarin deschis. Un eyeliner lichid, de culoare inchisa, poate fi si el potrivit pentru tine. Si nuantele de aramiu iti sunt recomandate.

2. Pentru ochi verzi

Ti se recomanda sa folosesti un Eyeliner in nuante rosiatice sau de culoarea ametistului sau bronzului. Cu toate acestea, exista riscul sa pari putin obosita, iar din acest motiv make-up artistii te sfatuiesc sa folosesti o nuanta deschisa de fard pentru pleoapa de sus. Alte culori care ti se potrivesc: ciocolatiu, ruginiu, culoarea mahonului sau violet inchis.

3. Pentru ochi negri 

Nu poti da gres cu nuante pamantii, dar nuantele de albastru te ajuta sa iti scoti culoarea ochilor in evidenta. Totodata, nuantele de albastru inchis au aproape acelasi afect ca un eyeliner negru. Alte culori care ti se potrivesc: gri, violet, cobalt. Ciocolatiul este o alta optiune buna, iar nuantele de auriu nu sunt nici ele de ignorat.

4. Pentru ochi caprui 

Culoarea smaraldului sau auriul te ajuta sa iti scoti culoarea ochilor in evidenta. Totodata, iti sunt recomandate si nuantele pamantii, calde, combinate cu un eyeliner de culoare verde intens sau cu o nuanta de ciocolatiu. Totul depinde de cat de intens vrei sa fie machiajul tau. Ti se recomanda sa folosesti si putin auriu in coltul interior al ochilor si pe mijlocul pleoapei. Alte culori care ti se potrivesc: bronz, verde masliniu sau mov inchis.

Vrei un machiaj nude? Iata pe ce trebuie sa pui accent ca sa iti iasa perfect!

Foto: Guliver.