Cum folosesti uleiul de cocos pentru par

Bogat in acid lauric si cu o minima cantitate de acizi grasi, uleiul de cocos este bun nu doar in alimentatie, ci si in ingrijirea corporala. Asadar, de ce sa nu profiti la maximum de beneficiile lui si sa nu afli cum folosesti uleiul de cocos pentru par?

Spre deosebire de alte uleiuri, precum cele minerale sau din floarea soarelui, cel de cocos mai are o proprietate deloc de neglijat: aceea de a penetra invelisul firului de par si de a-l hidrata in profunzime.

Afla cum folosesti uleiul de cocos pentru par

Tratament de ingrijire peste noapte

Incalzeste in palme un pic de ulei de cocos – pe cel presat la rece il gasesti, de obicei, in forma solida – si aplica-l pe parul umed, de pe care ai indepartat, cu un prosop, excesul de apa. Ai nevoie de 1 lingurita de ulei de cocos, daca ai parul scurt, de 2 lingurite de ulei de cocos daca ai parul de lungime medie (pana la umeri) si 1 lingura de ulei de cocos daca ai parul lung. Foloseste o casca de dus care sa iti acopere parul peste noapte, evitand astfel sa intainzi uleiul pe lenjeria de pat. A doua zi, spala-ti parul si aplica balsam, asa cum faci de obicei.

Stimuleaza cresterea parului

Stiai ca uleiul de cocos stimuleaza circulatia sangvina? Asa ca, daca circulatia sangelui creste si la nivelul scalpului, sunt stimulati si foliculii din par, crescand astfel si viteza de crestere a acestuia. Maseaza-ti scalpul, timp de 10 minute, cu o lingurita de ulei de cocos. Foloseste o casca de dus sau un prosop pentru a-ti acoperi parul si tine-l asa la caldura pentru cateva ore, pentru a stimula circulati sangvina. Repeta procesul de trei-patru ori pe saptamana.

Lupta cu matreata

Aplicat pe scalp, uleiul de cocos hraneste si hidrateaza foliculii parului cu nutrienti precum vitaminele E si K. Deoarece uleiul de cocos are proprietati antifungice, folosirea lui ajuta la distrugerea bacteriilor si a fungilor (ciupercilor – n.r.) care determina formarea matretii. Important este sa folosesti acest tratament pentru scalp timp de cel putin doua saptamani pentru ca rezultatele sa se faca simtite.

Protectie solara

Cum folosesti uleiul de cocos pentru par? Desi poate iti suna ciudat, afla ca uleiul de cocos este foarte bun ca bariera de protectie in zilele cu soare arzator. Acesta are, in sine, factor de protectie solara (SPF) 8, asa ca, prin folosirea lui, iti poti apara parul in mod natural de efectele nocive ale razelor solare. Daca aplici o cantitate mica – asa cum o faci de obicei cu celelalte uleiuri de par – pe toata lungimea firului de par, acesta va fi protejat de soare si nu se va deshidrata. De asemenea, uleiul de cocos “cuminteste” parul si ii confera textura. Amestecat cu sare de mare, uleiul de cocos va face parul ondulat sa arate minunat.

Descurca firele

Aplica ulei de cocos pe varfuri si foloseste un pieptene cu dinti rari pentru a descurca. Parul se incurca si chiar se inoada atunci cand este prea uscat. Uleiul de cocos, insa, reduce pierderea de proteine si, per ansamblu, imbunatateste sanatatea parului.

Odata ce il folosesti pentru par, invata si cum Uleiul de cocos rescrie rutina beauty!

Daca ti s-a parut util acest articol, da like paginii noastre de Facebook si vei afla de acolo si mai multe ponturi de frumusete si ingrijire!

Foto: Guliver