Tehnologia IPL de inlaturare a parului

Recunosc: pentru mine epilarea a fost mereu o bataie de cap. Am testat de toate – aparatul de ras trebuia sa-l folosesc zilnic, epilatorul electric ma irita, iar de la ceara au inceput sa-mi creasca fire de par in piele. Niciodata nu reuseam sa am picioarele fine si fara semne… Pana am descoperit ca pot folosi IPL acasa!

IPL-ul, adica Lumina Intens Pulsata, era ultima mea speranta. Imi propusesem sa o testez la un salon specializat, dar adevarul este ca nu mi-am facut niciodata timp ca sa vad ce si cum. Si poate a fost mai bine asa!

Intre timp, am descoperit ceva si mai bun: tehnologia IPL care poate fi folosita si acasa. Si, va spun, fetelor, nu m-am gandit vreodata ca imi va usura intr-atat viata: nu doar ca nu mai trebuie sa stau cu grija sa ma epilez in fiecare saptamana, dar acum am si picioarele pe care le-am visat dintotdeauna, fine si fara bubite de la firele de par crescute in piele!

Ce e si cum functioneaza?

IPL inseamna lumina intens pulsata. Mai simplu, lumina intens pulsata se refera la niste impulsuri delicate de lumina care patrund in piele, ajungand la radacina firului de par.
Aici, actioneaza asupra melaninei (pigmentul pielii) si stimuleaza foliculul firului de par sa intre intr-o faza latenta, incetinindu-se astfel cresterea lui. Ce se intampla pe mai departe: practic, firele de par cresc mult mai greu, iar pielea ramane fina o perioada indelungata de timp. De vis, nu-i asa?

Cum te epilezi acasa cu aparatul cu IPL

Eu am testat prima oara epilatorul cu IPL pe gambe. Mi-am acoperit alunitele de pe picioare cu un plasture (trebuie acoperite si cicatricile si chiar tatuajele). Am ales treapta 3 de intensitate a luminii – eu am pielea alba si firul de par blond inchis. Pentru fiecare tip de piele si culoare de par exista o setare diferita (epilatorul are mai multe setari de intensitate).

Efectele sunt de durata

Prima utilizare nu are efecte imediate, abia dupa trei saptamani se vor vedea rezultatele. Asta fiindca parul creste in etape si e nevoie de mai multe utilizari ale epilatorului ca sa intre in faza latenta si, in final, sa cada.

Ce trebuie, neaparat, sa stii este ca epilarea nu este definitiva, dar, are efect indelungat si iti usureaza viata enorm!