Cand vine vorba de problemele pielii, cel putin din punctul meu de vedere, cele mai incomode sunt cosurile. Tocmai de aceea, ti-am pregatit un ghid care te va ajuta sa inveti repede cum sa previi aparitia unui cos in doar cativa pasi simpli.

Eruptiile de la nivelul fetei nu sunt doar dureroase, dar apar si in cele mai nepotrivite momente. (Nu ca ar exista un moment bun pentru un cos, insa daca as putea alege sa-mi apara un cos inainte de o intalnire sau inainte sa merg la o sesiune de cumparaturi, as alege categoric a doua varianta).

cum sa previi aparitia unui cos

Pentru inceput, ce este de fapt un cos? Aceste puncte extrem de deranjante sunt de fapt o combinatie de sebum si piele moarta, ce se aduna in foiculii pielii noastre. Aceste doua elemente se combina, realizand un dop, ce foloseste mai apoi ca sursa de hrana pentru bacterii. Captuseala peretelui folicular devine iritata, rezultand ceea ce noi numim un punct alb.

Deci cum sa previi aparitia unui cos in mod rapid? Cum te poti asigura ca aceste probleme apar daca nu niciodata, macar cat mai rar? Iata mai departe sugestiile pe care ti le propun: