spa-sovata

Zilele trecute, am avut placerea sa vizitez hotelul si baza de tratament cu spa a Danubius Health Spa Resort. Dupa un drum destul de lung, dar cu foarte multe peisaje frumoase, am ajuns la Sovata, un loc rupt de aglomeratia de care toti ne lovim. Aveam in fata mea un hotel inalt, cu o structura veche, comunista.

Complexul hotelier este format din trei cladiri: hotelul Danubius Health Spa Resort Sovata, Danubius Health Spa Resort Bradet si Hotel Faget. Danubius Health Spa Resort Sovata si Danubius Health Spa Resort Bradet au cate 4 stele, iar la anul urmeaza sa fie renovat si Faget, pentru a ajunge la 3 stele.

Cazarea am avut-o la hotel Bradet, un hotel care nu promite mare lucru atunci cand il privesti din exterior, dar care te surprinde placut in momentul in care pasesti in interiorul sau. Camerele nu sunt foarte moderne, pentru ca patronii au ales sa pastreze putin din stilul vechi, dar ambianta este una placuta, iar totul este foarte bine ingrijit. Iar privelistea care se poate vedea atunci cand pasesti pe balcon…este superba.

Trebuie sa mentionez si ca Hotelul Danubius Health Spa Resort Bradet  a primit in 2015 premiul pentru cea mai buna investitie a anului in domeniul Hotelier in cadrul Galei Romania Top Hotel Awards.

spa-relaxare

Grupul Danubius pune accent pe turismul medical si zona de apa care are numeroase beneficii asupra sanatatii. Puterea de vindecare a zonei, a Lacului Ursu si a namolului este uluitoare. Cele 3 hoteluri se afla la mai putin de 200 de metri de Lacul Ursu, singurul lac heliotermal din Europa.
Centrul spa si baza de tratament Danubius Health Spa Resort

Dar am vorbit suficient despre hoteluri si despre aspectul lor. Sa trecem la partea cea mai frumoasa: centrul spa si baza de tratament. Baza de tratament este deschisa doar de luni pana vineri si am aflat ca este recomandat sa te cazezi cel putin 5 zile pentru ca tratamentul pentru care optezi sa dea rezultate. Au o serie de camere si de cabinete care iti pun la dispozitie foarte multe servicii si programe medicale, ei colaborand cu un medic specialist din Bucuresti. Tot aici am aflat ca grupul Danubius pune la dispozitie si un tratament pentru fertilitate, avand o rata de succes de circa 30%. Centrul Danubius recomanda un tratament de cel putin doua saptamani femeilor care vin sa se trateze de infertilitate, iar in tot acest timp, zilnic, sunt folosite niste tampoane din namol (sau cel putin asa le-au numit ei), care sunt benefice pentru fertilitate. Tratamentele nu sunt facute fara un control medical, iar centrul Danubius le pune la dispozitie femeilor si un cabinet ginecologic. Doar dupa ce au facut un consult se poate trece la tratament.

In cadrul Danubius Health Spa Resort se pot trata si afectiunile respiratorii cu ajutorul aerosolilor cu sare. Tabloul include sinuzitele, rinitele alergice, bronsitele cronice sau astmul bronsic. De asemenea, cura este foarte utila pentru persoanele care au predispozitie la alergii sau in profilaxia infectiilor respiratorii.

Sa va povestesc despre centrul SPA. Centrul Danubius dispune de 5 bazine, din care doua cu apa sarata din lac (recunoscut pentru beneficiile sale miraculoase asupra sanatatii), 2 saune uscate si una umeda, bazine pentru activarea circulatiei periferice, Jacuzzi, camere de masaj si camere pentru bai aromate sau in lapte si miere (Baia Cleopatra). Odata ce ai ajuns acolo, te vei putea bucura de efectele miraculoase ale centrului SPA si pur si simplu nu vei simti cat de repede va trece timpul. Recomand bazinele pentru relaxare si cel pentru activarea circulatiei periferice (recunosc, mi-a trebuit ceva timp pana sa imi fac curaj, pentru ca trebuie sa treci prin apa foarte rece si prin apa foarte fierbinte, iar pe fundul bazinului sunt foarte multe pietre care iti ingreuneaza trecerea). Baile cu arome sau baia Cleopatra sunt perfecte in acele momente in care doar vrei sa te relaxezi, dar in aceleasi timp sa te bucuri si de beneficiile miraculoase ale sarurilor si mineralelor ce se gasesc in apa. Masajul de relaxare este binevenit dupa o zi de stat in apa, iar sauna este cea mai buna optiune pentru a-ti incheia ziua.

La Danubius Health Spa Resort, te poti bucura de beneficiile apei sarate din Lacul Ursu pe tot parcursul anului. Bazinele incalzite sunt cea mai accesibila varianta de tratament cu apa sarata hiperconcentratata.

Serviciile oferite de Danubius Health Spa Resort Sovata

In cadrul Danubius Health Resort Sovata te poti bucura de foarte multe servicii medicale, masaje de relaxare si tratamente speciale, gimnastica medicala, electroterapie, hidroterapie, aerosol, dar ai la dispozitie si un salon de infrumusetare.

Servicii wellness: masaj terapeutic, masaj revigorant, masaj de relaxare, masaj cu role fierbinti, masaj cu perie uscata, masaj plantar, masaj Dolce Vita, masaj cu pietre vulcanice, impachetare Cleopatra, baie relaxanta cu arome, baie Cleopatra.

Masajele de relaxare au o durata de 20 de minute si sunt recomandate persoanelor care au probleme musculare sau cu circulatia sangelui. Baia cu arome si baia Cleopatra sunt recomandate pentru relaxare, dar in acelasi timp te poti bucura si de beneficiile mineralelor naturale si vitaminelor care se regasesc in uleiurile, laptele si aromele adaugate in apa.