Pages: 1 2

Secrete din universul Casei Regale a Marii Britanii

Viata reginelor si printeselor este o sursa de inspiratie pentru femeile de pretutindeni. Marturisesc ca nu de putine ori am cautat sa aflu brandurile de haine indragite de acestea, dar si parfumurile preferate de regine si printese. Multe dintre aromele pe care acestea le poarta sau le-au purtat zi de zi pot fi comandate de pe site-urile internationale.

Nu de putine ori ai fost pusa in postura de a cumpara un parfum fie pentru tine, fie pentru cineva drag, si cu siguranta de fiecare data te-ai aflat in dificultate.

Parfumurile preferate de regine si printese le pun in valoare personalitatea

Secrete din universul Casei Regale a Marii Britanii si parfumurile adorate

Christian Dior considera ca parfumul unei femeie spune mai multe despre ea decat felul in care scrie. Acest lucru pune si mai mare presiune pe o femeie cand vine vorba de alegerea unui parfum care sa o reprezinte, sa-i ofere incredere si siguranta in fiecare zi. Ce sa mai spunem atunci cand vorbim despre femeile reprezentative pentru o natiune, care sunt modele pentru milioane de oameni… Va invit sa descoperiti in randurile de mai jos parfumurile preferate ale unor personalitati extrem de importante din istoria Casei Regale a Marii Britanii.

Regina Elisabeta I a Angliei si a Irlandei a avut propriul parfum cu trandafiri de Damasc                                

Aceasta regina a fost o excentrica prin excelenta si o mare iubitoare a perlelor. Elisabeta I alegea sa foloseasca parfumuri puternice, in cantitati mari pentru a masca propriul miros pregnant – dupa cum spune legenda -, datorat numeroasele atacuri de panica. Amestecul pe care il prefera era acela de mosc, apa de trandafir, zahar si apa de trandafiri de Damasc. Aceasta reteta a fost redescoperita recent intr-o carte la Societatea Regala de Horticultura a Londrei. Laurie Chetwood  si Patrick Collins au ales sa recreeze parfumul pe care l-au numit chiar Elizabeth I (pret 25 de lire sterline pe historicroyalpalaces.com) si l-au inchis intr-o sticluta delicata care poarta semnatura reginei. In loc de cutie, parfumul este vandut intr-un saculet violet de catifea.

Regina Victoria a Regatului Unit a fost fila parfumului Fleurs de Bulgarie

In 1760, imaparateasa Eugénie a Frantei a introdus-o pe regina Victoria in lumea miresmelor casei de parfumuri englezesti Creed. Inca din acel moment, regina a ales sa ramana devotata acestei case, folosind de-a lungul intregii sale domnii parfumul Fleurs de Bulgarie (pret 97,25 dolari de pe fragrancenet.com), prezentat acesteia in 1845. Acest parfum se remarca printr-o nota clasica, dar in acelasi timp foarte proaspata, oferita de amestecul unor trandafiri bulgaresti rari, cu mosc, bergamota si ambra cenusie. El se mentine si astazi in topul vanzarilor Casei Creed. (Parfumul se gaseste in Romania, la Madison Perfumery)

Pages: 1 2