Rasfatul industriei de frumusete

Tocmai m-am mutat intr-un nou apartament si, lasand la o parte faptul ca mobila lipseste pentru moment, mi-am adunat puterile suficient cat sa ma deplasez la Ikea doar pentru a-mi cumpara rapid un cabinet care sa imi depoziteze cosmeticele.

Asadar, prima cutie pe care am desfacut-o a fost cea cu cosmetice. Fireste, nu aceasta este ordinea normala de a te instala intr-un nou camin, dar cateodata regulile sunt facute pentru a fi incalcate, nu?

Prioritatile fiecaruia difera in functie de interese si interesul meu primordial este sa imi ordonez cosmeticele si sa le asez la racoare si intuneric. Va spun asta pentru ca prin aceasta relocare, tocmai am pierdut trei sticlute pretioase cu serumurile mele preferate. Le-am trecut la categoria daune colaterale, mi-am asumat pierderea si am incercat sa nu repet greseala de a le plimba cu mine in poseta, doar de dragul de a le avea la indemana. Despre aceste serumuri – potiuni moderne de infrumusetare – eu, personal, sunt indragostita. De ce? Pentru ca livreaza un rezultat vizibil, de durata si pentru ca am vazut cu ochii mei, intr-un prestigios laborator din U.K., minutiosul proces de creare a acestor serumuri. Este adevarat ca platesti mai mult decat dai pe o crema de fata, dar tehnologia folosita pentru obtinerea acestor serumuri si ingredientele din compozitie, justifica costul.

In primul rand, rolul acestor serumuri este de a trata anumite imperfectiuni ale pielii, de la pete pigmentare, pana la imbatranirea prematura a pielii. Serumul este un fluid ce contine ingredienti foarte concentrati, sub forma de molecule mici, mai mici ca cele dintr-o crema obisnuita. Acest lucru face ca absorbtia produsului sa fie una in profunzime.

O crema poate penetra doar primul strat al pielii, pe cand un serum poate atinge toate cele trei straturi. Datorita acestor molecule mici din formula oricarui serum facial, diferite probleme ale fetei pot fi rezolvate, printre acestea numarandu-se: tratarea acneei, a petelor maronii cauzate de imbatranirea tesutului sau a expunerii excesive la soare, diminuarea ridurilor fine si a celor adanci sau, foarte la moda in zilele noastre, iluminarea fetei prin conferirea unei texturi radiante, sexy si fresh (aceste ajective de fapt reflecta actiunea de stimulare a colagenului). Formulele serumurilor sunt diferite, in functie de ce vrei sa previi sau sa tratezi, cei mai comuni ingredienti fiind vitamina C, amino-acizii, anumite ciuperci, glicerina sau aloe. Pentru a beneficia cu adevarat de serumul de fata, este foarte important sa alegi unul care serveste nevoilor tenului tau, fie ca ai o piele uscata, grasa, combinata, cu imperfectiuni sau una care nu ridica niciun fel de problema si cere doar hidratare. Se intinde pe intreaga fata, decolteu si gat si cosmeticienele recomanda ca aplicarea serumului sa fie printr-un masaj, de la interior catre exteriorul fetei, cu miscari circulare si insistent pe zonele cu probleme. Acest tip de produs are o textura usor absorbabila si foarte placuta.

Aplica-l pe fata curata si uscata, asteapta intre trei si cinci minute si apoi foloseste-ti in mod obisnuit crema de fata si pe cea de ochi. Poti folosi doar serumul, asa cum am mentionat mai sus. Folosirea serumului poate creea dependenta (vis-à-vis de buget), eu, cum spuneam, am pus serumul in capul listei necesare pentru ritualul de ingrijire. Si nu trebuie sa ai trei, nici macar doua, unul ales corect isi va atinge scopul. Este bine sa iti indrepti investitia catre branduri dermatocosmetice care prin definitie, au formule fara parfum, parabeni sau alti factori agresivi.

Foto: Guliver