Marirea buzelor cu acid hialuronic

Buze mai pline, voluptoase, care sa puna in valoare trasaturile fetei – tot mai multe femei isi doresc sa le aiba. Marirea buzelor cu acid hialuronic este o interventie des intalnita, fiind utila atat pentru corectarea anumitor imperfectiuni, cat si pentru marirea gradului de senzualitate. Insa poate avea efecte adverse?

Oltjon Cobani, medic specialist in chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva si colaborator al Clinicii Hebra Dermatologie, spune ca indiferent de metoda de marire a buzelor aleasa, rezultatele cele mai frumoase se obtin nu prin exagerare, ci respectand armonia dintre buze si celelalte trasaturi ale fetei.

Metodele de marire a buzelor sunt multiple, de la marirea prin interventie chirurgicala, cu “viermisor” din silicon sau colagen si pana la marirea cu acid hialuronic. „Prin prisma modalitatilor de marire a buzelor, interventiile pot fi impartite astfel: cu caracter permanent, cum sunt interventia chirurgicala si folosirea siliconului, si mariri cu caracter temporar, cum ar fi: cu grasime proprie, colagen sau injectare de acid hialuronic. Fiecare dintre aceste metode are avantaje si dezavantaje. Desi am efectuat fiecare dintre aceste proceduri, rezultatele cele mai satisfacatoare le-am obtinut folosind acidul hialuronic“, marturiseste specialistul.

Marirea buzelor cu acid hialuronic: avantaje si dezavantaje

Marirea buzelor cu acid hialuronic reprezinta cea mai folosita metoda la momentul actual. Este recomandata in special celor care au buzele foarte subtiri, pentru ca obtinerea volumului dorit nu se poate obtine decat treptat la aceste persoane.

„Prin injectare corecta, acidul hialuronic se distribuie uniform si usor, ne poate oferi o marire predictibila si un aspect catifelat al buzelor. Singurul inconvenient este caracterul temporar al acestuia (sase luni-un an), dar este de mentionat ca buzele isi schimba forma odata cu trecerea anilor“, explica esteticianul.

Desi exista mai multe tipuri de acid hialuronic, din punctul de vedere al compozitiei, nu sunt diferente mari intre ele. Folosirea unui anumit produs depinde de preferinta medicului care efectueaza procedura si de experienta lui, in timp, cu diferite substante. Indiferent de tipul ales, insa, naturaletea, iar nu exagerarile, raman un cuvant cheie in marirea buzelor.

Cum se realizeaza procedura

Procedura este simpla si fara durere, sustine medicul. Anestezia este obtinuta prin aplicatie locala de crema anestezica. Pacientul este lasat timp de 15-20 de minute cu acesta crema. Dupa o dezinfectare riguroasa, medicul poate incepe procedura de injectare, al carei efect dureaza pana la un an.

„Cu toate ca marirea buzelor cu acid hialuronic reprezinta o procedura relativ simpla, cunostinte solide ale medicului asupra anatomiei si unitatilor estetice ale fetei sunt importante, astfel incat sa fie evitate complicatiile posibile si rezultatele nesatisfacatoare“, puncteaza domnul doctor Cobani. Si continua: „Acidul hialuronic este o substanta prezenta in tesuturile noastre, astfel incat contraindicatii la injectarea acestuia sunt rare. Inca o data subliniez ca exagerarile in injectari sunt de evitat, acesta fiind principalul risc al interventiei“.

Indicatii post-interventie

A doua zi dupa procedura, este necesar ca pacientul sa isi maseze buzele pentru o distribuire uniforma a acidului hialuronic. In cazul aparitiei vanatailor, se aplica gel cu arnica. Alte restrictii nu exista dupa efectuarea procedurii, astfel ca se poate reveni imediat la activitatile zilnice normale. De-a lungul timpului, substantele injectate in piele se vor degrada lent si, prin urmare, aplicarea lor trebuie sa fie repetata dupa o anumita perioada de timp, pentru a mentine efectul. Procedura poate fi repetata ori de cate ori este nevoie.

Daca ti-a placut articolul despre marirea buzelor cu acid hialuronic, citeste si despre: Aplicarea rujului se face in 5 pasi. Sarutul buzelor perfecte!

Foto: Guliver