Anumite produse de infrumusetare sau ingrediente din componenta lor pot cauza senzatii neplacute. Arsuri, iritatii, acnee sau leziuni cutanate – asa se manifesta efectele secundare ale produselor cosmetice.

Inainte sa iti achizitionezi un produs nou de infrumusetare ar trebui sa il testezi. Indiferent daca alegi produse dermato – cosmetice, la indrumarea medicului, sau le preferi pe cele de ingrijire din drogherii, este important sa stii daca au efecte secundare asupra tenului tau sau nu.

Exista ingrediente in produsele de infrumusetare care pot cauza problemele de piele enumerat mai sus. Pentru a evita orice situatie neplacuta este bine sa testezi produsele, inainte de a lua o decizie.

efectele secundare ale produselor cosmetice

Cum apar efectele secundare ale produselor cosmetice? Ei bine, cel mai comun efect este reprezentat de arsuri. Vechiul proverb „baba sufera la frumusete” te poate face sa crezi ca atunci cand simti usoare furnicaturi la nivelul pielii produsul functioneza, iar cand simti o arsura sa fii sigura ca produsul da rezultate imediat. De fapt, nu este asa!

Produsele de infrumusetare nu ranesc, irita, cauzeaza leziuni cutante sau iritatii, decat daca te confrunti cu efectele secundare ale produselor cosmetice. Iata ce trebuie sa stii cand sesizezi diverse simptome dupa ce ai inceput sa folosesti o crema noua, un gel de curatare recomandat de o prietena sau un scrub al carui ambalaj ti s-a parut irezistibil: