De faci exercitii pentru slabit si nu se vede.

Daca trebuie sa faci de doua ori mai multe exercitii pentru slabit ca sa ai aceleasi rezultate ca prietena ta de mes la sala e posibil sa fii predispusa la diabet.

Ai avut vreodata senzatia ca pentru tine e mai dificil decat pentru alte femei sa slabesti? Atunci cand faci exercitii pentru slabit trebuie sa lucrezi mai mult si mai intens decat prietenele tale ca sa obtii rezultate minime? E foarte posibil sa ai dreptate, scrie Sheknows.com, care citeaza un studiu. De ce se intampla asa? Raspunsul sta in mostenirea genetica.

Nu e nimic mai frustrant decat sa tii aceeasi dieta si sa faci aceleasi exercitii pentru slabit ca prietenele tale si sa vezi cum de pe ele incep sa pice hainele, in timp ce tu de-abia dai jos cateva zeci de grame.

Faci exercitii pentru slabit, dar fara rezultate. De ce trebuie sa muncesti mai mult

Ceilalti ar putea fi tentati sa spuna ca nu depui destul efort, ca nu esti atenta la ce mananci. Dar lucrurile nu sunt asa intotdeauna, spun cei care au realizat studiul. De fapt, totul se rezuma la felul in care organismul tau controleaza zaharul din sange.

Cercetatorii au testat un grup de 50 de persoane. Au fost formate doua grupuri. Primul grup era format din persoane predispuse la diabet, carora le era mai greu sa isi controleze zaharul din sange, chiar daca, la momentul studiului, nu aveau diabet si nivelul glicemiei era normal. Cel de-al doilea grup era format din persoane care nu aveau aceasta gena care sa predispuna la diabet.

Ambele grupuri au facut, timp de sapte luni, aceleasi exercitii pentru slabit. In cadrul programului de fitness, ei au facut, de trei ori pe saptamana, exercitii de aceeasi dificultate. Cercetatorii au urmarit nivelul glicemiei din sange si au monitorizat starea de sanatate a participantolor.

Persoanele predispuse la diabet trebuie sa depuna mai mult efort ca sa slabeasca

Programul a avut succes pentru toata lumea. Toti participantii la studiu au slabit si au devenit mai supli in talie. Dar cei cu gena care predispune la diabet au fost nevoiti sa faca de trei ori mai multe exercitii pentru slabit ca sa aiba rezultate asemanatoare cu ale celorlalti.

Pe de alta parta, Institutul National pentru Sanatate din SUA estimeaza ca 79 de milioane de adulti risca sa faca diabet, unii dintre acestia avand o predispozitie genetica.

Mediul poate sa aiba insa un impact urias asupra organismului tau chiar daca nu ai aceasta gena. Iar sportul este unul dintre lucrurile care te poate ajuta sa reduci acest risc si sa iti tii sub control glicemia.

Daca nu iti este usor sa slabesti, nu te descuraja! Pana la urma, studiul a aratat ca toti au slabit, chiar daca unii au facut mai mult efort. In plus, exercitiile fizice au un rol benefic asupra genelor care pot duce la diabet.

Acum ca stii care ar putea fi una dintre explicatiile pentru care iti e greu sa slabesti, citeste si Greseli la sala de fitness: nu sabota singura exercitiile!