greseli-machiaj-rezistent

Nu exista femeie sa nu-si doreasca un machiaj rezistent, care sa se mentina pe durata intregii zile. Un machiaj rezistent presupune in primul rand o pregatire temeinica a tenului inainte de aplicarea fardurilor, o modalitate corecta de aplicare, dar si evitarea mai multor greseli pe care le facem fara sa ne dam seama.

Katiusa Popovici (katiusapopovici.ro), make-up artist, absolventa a uneia dintre cele mai prestigioase academii de profil din Romania, Kruger Brent Make-up Academy, iti recomanda mai multe trucuri eficiente care mentin indelungat machiajul, chiar si in conditii dificile de temperaturi ridicate si umiditate crescuta.

Pregatirea tenului pentru un machiaj rezistent

”Foarte important inainte de aplicarea machiajului este demachiarea tenului, de preferat cu o lotiune micelara, si nu cu una grasa pe baza de ulei. Multe dintre persoanele pe care le-am machiat folosesc creme de fata grase, insa inainte de aplicarea machiajului acestea nu sunt indicate. Asadar, inainte de aplicarea fondului de ten, ne vom hidrata fata cu o crema hidratanta, si nu cu una grasa”, explica Katiusa Popovici.

La fel de importanta este si aplicarea bazei, un pas peste care multe dintre noi sarim, fie din timp, fie din lipsa produsului acasa. Baza de machiaj este o investitie care merita din toate punctele de vedere, asa ca nu ar trebui sa-ti lipseasca din trusa de machiaj.

”Baza de machiaj se achizitioneaza in functie de tipul de ten, exista primere pentru ten gras sau uscat. In primul caz, cele pentru ten gras au rolul de a-l matifia, astupa porii si a nu lasa excesul de sebum sa distruga machiajul”, adauga Katiusa Popovici.

3 reguli de aur pentru un machiaj rezistent

Baza de machiaj este necesara si in cazul ochilor si buzelor. Inainte de a farda ochii, poti aplica o baza care va face machiajul sa reziste mai bine. Aceeasi regula este valabila si pentru buze, se aplica o baza care va mari rezistenta rujului si un creion pentru conturul buzelor care nu va lasa rujul sa se intinda.

Nu sari peste pudra. Desigur, ai nevoie de o pudra de calitate, de preferinta o pudra libera, pe care nu o vei aplica intr-o cantitate foarte mare, pentru a nu incarca tenul. Nu in ultimul rand, dupa ce ai terminat machiajul, nu trece peste etapa de a pulveriza un spray fixator peste machiaj. Acesta ofera o rezistenta de o durata indelungata.

”In afara acestor sfaturi este foarte importanta alegerea fondului de ten, in functie de tipul de ten, si bineinteles ca va recomand sa investiti in produse profesionale de machiaj. O sa vedeti diferenta. De asemenea, pentru ca tot suntem acum in sezonul ploios si rece, optati pentru produse waterproof, aliati de nadejde in aceasta perioada, deoarece contin substante care fixeaza eficient machiajul, cum este siliconul, talcul sau ceara naturala”, adauga Katiusa Popovici.

Citeste si: „Machiaj rezistent: cum il adaptezi daca ai tenul gras”!

Foto: iStockphoto