Ce este aerograful.

Daca vrei sa mergi la un eveniment important care dureaza mult sau la o petrecere care tine pana dimineata si la care vrei sa arati perfect, e momentul sa afli ce este aerograful.

Sunt sigura ca ai testat pana acum tot felul de produse si pensule de machiaj. Deseori iti faci machiajul singura, acasa. Dar uneori ai nevoie de ajutorul unul specialist. Si pentru ca „are mana” si stie cum sa faca sa arati mai bine, dar si pentru ca produsele profesionale sunt mai rezistente in timp.

Ei bine, unii profesionisti s-au adaptat si folosesc acum aerograful pentru un machiaj perfect si mult mai rezistent.

Ce este aerograful

Arograful este un dispozitiv care seamana ca un pistol cu aer, care pulverizeaza un strat fin de machiaj pe piele. Stratul subtire de machiaj pulverizat cu ajutorul aerografului asigura o acoperire mai buna a tenului. In functie de cum este folosit, cu aerograful se poate aplica un strat mai subtire sau mai gros de machiaj.

Daca vrei sa stii ce este aerograful si cum functioneaza el, ei bine, afla ca pentru acest aparat exista produse de machiaj speciale. Atat fondul de ten, cat si fardul pentru pleoape folosite la aerograf sunt lichide, au consistenta unui fond de ten lichid.

Cum se foloseste aerograful

O cantitate mica de machiaj se pune intr-un orificiu al aerografului. In acest recipient poti amesteca diferite nuante de machiaj. De exemplu, poti combina doua culori pentru a forma un fond de ten perfect potrivit tenului tau. Cand pistolul aerograf este pornit, o cantitate mica de machiaj lichid este pulverizata – in puncte foarte, foarte mici – pe tenul tau.

Aerograful, preferat la evenimente de durata

In ultimii ani, aerograful a devenit foarte popular. Potrivit Fairytalehairandmakeup.com, machiajul facut cu aerograful nu este transferabil. Adica daca te atingi cu fata de cineva sau de ceva, machiajul o sa reziste. De aceea, el este preferat in ultima perioada pentru evenimentele care dureaza mult. Cum ar fi petreceri sau nunti.

Acest dispozitiv poate fi folosit cu succes si de catre persoanele care au decolorari sau pete ale pielii cauzate de vreo boala dermatologica. Pentru ca acopera imperfectiunile si nu se sterge!

Aerograful: puncte forte, puncte slabe

Ca orice machiaj sau dispozitiv de machiaj, aerograful are puncte forte si puncte mai putin forte. Pe cele bune le-am mai amintit: odata ce se usuca, nu se transfera pe alta suprafata. Se fixeaza foarte bine si nu se ia decat daca te speli. In plus, iti finiseaza foarte bine tenul si acopera imperfectiunile. Poti aplica strat dublu sau triplu in zonele in care ai nevoie de mai multa acoperire, fara ca tenul sa para incarcat.

La capitolul „defecte”, poti sa te gandesti la aceasta situatie: cand plangi sau transpiri, exista riscul ca machiajul sa se inmoaie. Asa ca sfatul celor de la Fairytalehairandmakeup.com este ca, daca plangi la nunta, sa nu te stergi de lacrimi! Mai bine lasa-le sa se usuce! Daca stergi cu mana sau servetelul lacrimile, risti sa iei si tot machiajul de pe zona respectiva. Si machiajul cu aerograful nu poate fi corectat atat de usor!

Acum ca stii ce este aerograful si cum se foloseste, afla si Trei sugestii de machiaj pentru petreceri si trucurile lor.

FOTO: Guliver