Machiaj semipermanent pentru conturul buzelor

Trendul acestui machiaj semipermanent pentru conturul buzelor a inceput odata cu Kylie Jenner care, in prezent, este simbolul buzelor pline. Cu cat acestea sunt mai mari, cu atat ele arata mai bine, conform afirmatiilor sale. Acest lucru este sustinut de numeroasele interventii in aceasta zona, dar si de noua ei colectie de rujuri care a facut furori in randul femeilor inca dinainte de lansarea oficiala.

Acest machiaj semipermanent pentru conturul buzelor este raspunsul industriei de beauty pentru fetele care vor sa-si evidentieze trasaturile fara a apela la o operatie ceva mai drastica si care necesita retus constant. Pentru a nu face alegeri neinformate, cei de la allure.com au vorbit cu Amy Kernahan, un make-up artist din New York City care se ocupa de machiaj semi-permanent, despre implicatiile acestui proces de infrumusetare.

Tot ce trebuie sa stii despre un machiaj semipermanent pentru conturul buzelor

Tatuajul buzelor ofera iluzia de volum, nu schimba dimensiunea.
Atunci cand se realizeaza un machiaj semipermanent pentru conturul buzelor, artistul trebuie sa urmareasca conturul exact al buzelor si nu sa le creeze o alta forma. Buzele par mai mari, dar ele de fapt nu sunt. Nu putem compara acest proces cu injectiile de marire.

Tatuajul nu se aplica asemeni unui creion de buze. Tatuajul contureaza buzele, apoi va fi blenduit usor spre interior prin miscari circulare. Centrul buzelor ramane necolorat.

Exista posibilitatea de a obtine aceeasi culoare cu cea a buzelor tale, dar acest lucru nu inseamna ca ea va rezista mai putin. Sunt multe persoane care spun ca le place culoarea lor naturala, dar ca ar vrea sa fie putin mai proeminenta. In acest caz tatuajul va rezista la fel de bine, dar are nevoie de retus mai des. Amy Kernahan sugereaza ca trasarea conturului sa se faca cu una sau doua nuante mai inchise decat buzele noastre.

Foarte multi practicanti folosesc pigment in loc de cerneala traditionala. Cerneala traditionala a fost folosita la inceputul acestui trend si, pentru ca are o consistenta pe baza de apa, ea arata mult mai artificial si proeminent. Pigmentul arata mult mai natural pe ten, insa el se exfoliaza intre 12 si 18 luni. Daca vorbim despre conturul buzelor, exfolierea se va produce si mai repede avand in vedere ca mancam si bem zilnic.

Doare. Make-up artistul Amy sugereaza sa se apeleze la o anestezie daca se poate. Astfel procedura s-ar face mai usor si in mai putin timp, iar clientul nu simte durerea atat de tare.

Procesul de vindecare poate dura 10 zile. Este recomandat sa iti faci programare pentru aceasta procedura la jumatatea saptamanii pentru a-ti lasa buzele sa se odihneasca mai mult in weekend. Culoarea lor se va deschide initial, dar dupa cateva zile ea se va inchide la loc. Rezultatul se poate observa cel mai bine dupa 2 saptamani.

Un machiaj semipermanent pentru conturul buzelor va dura mai mult decat o operatie de marire. Tatuajul poate rezista intre 6 si 9 luni in timp ce injectia de marire se duce dupa 4-5 luni. Din acest motiv, tatuajul semipermanent costa mai mult.

Tatuajul semipermanent se poate sterge. Desigur, costa in plus si te supui unei unor dureri suplimentare.

Daca ti-a placut acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook sauaboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: Guliver