O noua tendinta circula acum pe retele sociale: machiajul aplicat peste arsurile solare. O solutie de avarie daca iti doresti sa acoperi imperfectiunile pielii. Insa, cat de sanatos este sa aplici substante chimice peste stratul afectat al pielii?

Machiajul aplicat peste arsurile solare reduce roseate pielii si uneori poate acoperi chiar si urmele inestetice lasate de bretelele de la sutien. Poate fi cea mai buna varianta, mai ales daca trebuie sa mergi la un eveniment si iti doresti sa arati impecabil.

Totusi, pielea sensibilizata de arsuri este pregatita sa intre in contact cu substantele din produsele cosmetice? Iata un exemplu: atunci cand te arzi folosind fierul de calcat sau placa pentru indreptarea parului, nu incerci sa maschezi arsura cu fond de ten ori pudra. Atunci folosesti tot soiul de produse si leacuri naturale pentru a diminua vizibilitatea arsurii si pentru a reduce durerea.

In aceste moment gandeste-te cum ar fi sa aplici un strat gros de fond de ten peste pielea afectata. S-ar putea sa simti cum senzatia de usturime si discomfort apare imediat sub stratul de fond de ten!

La fel se intampla, de fapt si in cazul arsurilor solare!

Dermatologul Dendy Engelman a dezlegat acest mister pentru Popsugar. „Pielea arsa este distrusa si are nevoie de timp pentru a se reface. Cand aplici machiaj, mai ales daca acesta contine ingrediente chimice, poti inflama si mai mult zona afectata. Daca iti doresti ca pielea sa se vindece repede si corect este mai important sa te concentrezi pe acele produse care ajuta procesul de calmare.” spune ea.

In loc sa aplici fond de ten pentru a ascunde rana, alege mai bine o solutie pe baza de aloe prin care sa racoresti pielea si sa grabesti procesul de vindecare. „ Aplica aloe pentru a racori zona afectata si pentru a grabi vindecarea. Poti apela la o solutie cu antioxidanti pentru a reduce dezastrul de la nivelul pielii” spune Dr. Dendy Engelman. Mastile naturale impotriva arsurilor solare sunt si ele o solutie potrivita daca te afli acasa si ai toate ingredientele aproape.

Daca totusi iti doresti sa acoperi zona cu machiaj, este indicat sa alegi produse pe baza de pudra pulbere. Dr. Dendy Engelman spune ca acestea vor avea un efect mai putin nociv asupra pielii.

Ce trebuie sa mai stii cand vine vara? Afla cum poti preveni arsurile solare de la nivelul ochilor!

Foto: Guliver