Manichiura semi-permanenta. Cum iti afecteaza unghiile.

Manichiura semi-permanenta rezista pana la trei saptamani si culoarea ojei se mentine intensa. Dar cand ti-o faci trebuie sa tii cont si de dezavantaje.

Manichiura este o dovada de feminitate si eleganta. De aceea unghiile cer o atentie deosebita. Oja sarita arata extrem de neplacut si da senzatia ca esti neingrijita. Daca vrei sa eviti astfel de situatii jenante si nu ai timp sa iti refaci stratul de oja la fiecare doua-trei zile, o solutie este manichiura semi-permanenta, scrie Bubblews.com.

Avantaje pe care le are manichiura semipermanenta

1. Oja semi-permanenta este potrivita pentru orice tip de unghii, nu e necesara aplicarea vreunui strat de gel si este disponibila in toate culorile.

2. Culoarea acestui tip de oja ramane la fel de intensa pentru doua-trei saptamani, chiar daca gatesti, speli vasele sau faci curatenie.

3. Oja de baza are vitamina A, care intareste unghiile.

Unele site-uri de profil considera ca dezavantajele sunt irelevante comparativ cu avantajele. Dar lucrurile nu stau chiar asa, scrie Fhshh.com.

Lampa cu ultraviolete iti afecteaza pielea

Un studiu publicat de Jama Dermatology, publicatie ce apartine Asociatiei Medicale Americane, arata ca oja semi-permanenta, care se usuca folosind lampa cu ultraviolete, nu trebuie aplicata pe unghii mai des de o data pe luna. Motivul este acela ca acest tip de manichiura si procedura de aplicare a ojei imbatraneste pielea si, in cazuri limitate, poate cauza cancer de piele, scrie Fhshh.com.

Problema este faptul ca lampa cu ultraviolete afecteaza ADN-ul celular. De aceea, cel mai bine este ca atunci cand mergi la salon sa iti faci o manichiura semi-permanenta sa te dai cu crema de protectie solara sau sa folosesti niste manusi speciale. Lumina lampii ar trebui sa actioneze numai asupra ojei, ca sa o intareasca si sa o faca sa dureze cel putin doua saptamani.

Mai mult decat atat, substantele folosite pentru indepartarea stratului de oja semi-permanenta contin solventi care iti afecteaza unghiile. Le fac mai moi si mai fragile.

Acum ca stii cat de des poti sa iti faci manichiura semi-permanenta si cum sa te feresti de pericolele ei, afla si Cum sa iti ingrijesti mainile. 

FOTO: istockphoto.com