radiofrecventa faciala

Dincolo de tratamente, produse si terapii faciale, exista un element care intotdeauna va influenta sanatatea si aspectul tenului nostru: timpul. Este vorba de o lupta cu ridurile pe care femeile o duc din cele mai stravechi timpuri, in mii de feluri. Insa tehnologia a avansat si ne permite sa stergem ani de pe chip, iar radiofrecventa faciala intarzie semnele imbatranirii si combate ridurile.

Despre una din cele mai noi tehnologii in terapiile de beauty, radiofrecventa faciala, ne vorbeste specialistul in estetica Claudia Avram, de la centrul Perfect Face.

Radiofrecventa faciala tonifiaza pielea

Radiofrecventa are la baza temperatura ridicata, care patrunde in profunzimea tesuturilor, pentru a stimula producerea de colagen si a reduce astfel ridurile. Prin undele electromagnetice care penetreaza straturile pielii, temperatura in zona tratatata poate ajunge pana la 60-65 de grade in interiorul testului. Energia produsa ajuta la stimularea secretiei de noi fibre de colagen si elastina, care au rolul de a tonifia pielea, obtinandu-se o intinerire vizibila a tenului pe termen lung.

In prima faza, tenul este atent curatat, iar ulterior se aplica o substanta de contact, care va permite aparatului sa alunece usor pe piele. Nu se aplica anestezie locala, caldura produsa fiind tolerabila pentru piele. Constant se masoara temperatura pe zona lucrata cu un termometru laser. Este o terapie placuta, caldura resimtita fiind tolerabila. Cu toate acestea, persoanele cu tenul sensibil simt uneori mici furnicaturi cand apeleaza la radiofrecventa faciala.

Tratamentul este indicat in orice anotimp persoanelor care doresc o terapie profilactica impotriva aparitiei ridurilor, a liniilor de expresie, porilor dilatati, cicatricilor si acneei, indiferent de varsta.

Beneficiile sunt numeroase: radiofrecventa faciala are efect de lifting facial si actioneaza ca un tratament antirid. In plus, ajuta la reducerea cearcanelor, remodelarea conturului facial, oxigenarea tesuturilor, tonifierea epidermei, conferind un aspect ferm si luminos pielii terne.

In cat timp apar rezultatele

Ei bine, acestea se pot observa dupa fiecare sedinta. Insa procesul trebuie continuat prin efectuarea unei cure eficiente, care ar trebui sa cuprinda intre 6 si 12 sedinte, in functie de fiecare ten in parte si de varsta.

Contraindicatii

Exista cateva cazuri in care radiofrecventa faciala nu este recomandata:
sarcina si alaptare;
herpes;
persoanelor purtatoare de stimulator cardiac si proteze metalice;
epilepsie;
probleme acute si rani deschise ale pielii;
acnee.

Daca ti-a placut articolul despre radiofrecventa faciala, iti poate fi de ajutor si articolul despre ce este mezoterapia si cum te ajuta sa ai un ten perfect.

Foto: Guliver